SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Danas se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Sl. Brod

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Danas se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara SB Online | Danas se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Sl. Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se 12. svibnja svake godine u spomen na datum rođenja začetnice modernog sestrinstva bolničarke Florence Nightingale, koja je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnika.
Međunarodno vijeće medicinskih sestara (eng. International Council of Nurses), asocijacija je koja okuplja više od 130 nacionalnih udruga te organizira obilježavanje ovoga dana na svjetskoj. Tom aktivnošću ističu se ciljevi za sestrinstvo u budućnosti kako bismo se suočili s globalnim zdravstvenim izazovima i poboljšali globalno zdravlje za sve. Pandemija i brojni izazovi donose svakodnevno nova iskustva i određene pouke, a cilj je sve te pouke pretvoriti u buduće akcije koje osiguravaju veću zaštitu, poštovanje i vrednovanje medicinskih sestara.
Povodom obilježavanja današnjeg dana, gradonačelnik Mirko Duspara uputio je „najiskrenije čestitke svim medicinskim sestrama i tehničarima uz zahvalnost na nesebičnom radu, brizi, suosjećajnosti i odgovornosti koju neprestano pružate potrebitima. Želimo vam puno uspjeha u poslu koji profesionalno obavljate i kada to nije nimalo lako te, svakako, primjerenije vrjednovanje vašeg rada u društvu“.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.