SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Čeka se DNA analiza pronađenog tijela

SB Online | Čeka se DNA analiza pronađenog tijela SB Online | Čeka se DNA analiza pronađenog tijela

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Glas Slavonije/glas-slavonije.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Zorica je posljednji put viđena u ponedjeljak, 18. studenoga 2019. oko 17 sati, u Štamparevoj ulici u Slavonskom Brodu Nakon što je 22. travnja na rubu korita rijeke Save kod Županje pronađen kostur ženske osobe, uzeti su uzorci bedrene kosti za vještačenje DNA analizom koja bi trebala utvrditi radi li se o ubijenoj Zorici Fadljević (47) iz Sibinja.

Izmijenjena optužnica Sudsko vijeće Županijskog suda u Slavonskom Brodu zbog toga je odgodilo sudsku raspravu u kojoj se sudi supružnicima Miji (64) i Slavici (62) Karamazan iz Šumeća zbog ubojstva Zorice, jer nalazi DNA analize još nisu stigli, ali i zbog toga što je obrana tražila da se rasprava odgodi jer je županijska državna odvjetnica Mirela Šmital predala izmijenjenu optužnicu, pa im treba vremena za pripremu nove obrane. Suđenje je započelo u veljači iako tijelo Sibinjke još uvijek nije bilo pronađeno, a supružnici Karamazan rekli su da se ne osjećaju krivima za ubojstvo za koje se optužnicom terete.

Zorica Fadljević posljednji je put viđena u ponedjeljak, 18. studenoga 2019. oko 17 sati, u Štamparevoj ulici u Slavonskom Brodu. Njezin suprug Drago odvezao ju je tog dana na sastanak s njemu nepoznatom ženom pred bolnicu. Zorica je otišla do žene i nakon nekog vremena otišle su prema drugom kraju bolnice. Iako je bilo tek sredina poslijepodneva, suprug ju je navodno čekao do oko 22 sata, a kako je nije bilo, otišao ju je potražiti po bolnici. Drugi dan njezin je nestanak prijavljen, a i danas se njezin profil nalazi u hrvatskoj Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Na početku suđenja, kako je prenio lokalni internetski portal SBplus, Zoričin suprug Darko rekao je tog kobnog dana vidio kako se Zorica susrela s nekom ženom pred bolnicom, no nije mogao tvrditi kako je ta žena izgledala. Njezina kći Maja rekla je da samo želi znati što se dogodilo s njezinom majkom.

- Samo da čujem što se zbilo, jer izgubiti majku u ovim godinama, pogotovo moja mlađa sestra, koja sada ima 16 godina, užasno je teško. Sada kada joj najviše treba - rekla je na sudu kroz suze Maja i dodala kako joj je majka još ranije rekla da je upoznala supružnike Karamazan na putovanju u Međugorje, a kada je posljednji put išla u Međugorje s KUD-om i kada se vratila, rekla je da ju je jedna žena iz autobusa napadala verbalno te da ju je pri povratku htjela ošamariti kada su stali kod Jablanice.

Novi rasplet? Tim napadima svjedočila je Ana Čičak, koja je dodala i kako joj je Zorica ispričala da ju je Slavica još ranije u Brodu istukla, zbog čega je nosila sunčane naočale kako bi sakrila modricu.

- Kada sam u autobusu pitala Slavicu zašto je to učinila, kazala je da je ova navodno htjela biti s njezinim mužem. Pitala sam ju pa je li bila, a ona je odgovorila da nije - rekla je svjedokinja.

Na prvoj sudskoj raspravi svjedočila je i Sabina Cviljević, dežurna liječnica u požeškoj Bolnici, koja je Slavici Karamazan pružila prvu pomoć kada su je dovezli iz pritvora. Liječnica je ispričala kako je od pravosudnih policajaca doznala da se Slavica pokušala ubiti. "Kada je tek došla, bila je jako uznemirena, u šoku, otimala se i vikala: "Kristina, Kristina. Krv. Krvi je bilo svuda. Krvi je bilo i po meni. On je rekao da očistim. Uzela sam Sanitar i čistila sam. Reći ću svima da ju je on ubio", svjedočila je liječnica koja je navela da je pitala Slavicu tko je Kristina, ali joj nije ništa odgovorila."Kako su rane bile duboke, a ona nemirna, morali smo ju sedirati da bismo joj pružili prvu pomoć", kazala je tada liječnica.

Sljedeća sudska rasprava zakazana je za 7. srpnja, no ako nalazi DNA analize ne dođu do navedenog datuma, bit će ponovno odgođena. Ako analiza potvrdi da pronađeni kostur pripada Zorici Fadljević, doći će do novog raspleta u suđenju.   POTRAGA ZA NJOM TRAJALA JE MJESECIMA Policija i pripadnici HGSS-a mjesecima su pretraživali okolicu Slavonskog Broda ne bi li pronašli tijelo nestale Zorice Fadljević, no potraga nije urodila nikakvim plodom. Pretraživalo se doslovno sve, od zemljanih putova do vodotokova i prometnica, no ništa nije dalo rezultata. U zrak su bili podignuti i dronovi, a za Zoricom se tragalo i čamcima i uz pomoć pasa. Prema dostupnim informacijama, koje su se u međuvremenu pojavile u medijima, navodno je policija provjeravala čak i obiteljsku grobnicu da provjere da nije slučajno otvarana.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: