SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Budući roditelji zaprimili opremu za novorođenčad

SB Online | Budući roditelji zaprimili opremu za novorođenčad SB Online | Budući roditelji zaprimili opremu za novorođenčad

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Pet brodskih obitelji danas je zaprimilo opremu za novorođenčad vrijednu 698,99 eura. Opremu koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode te igračke prilagođene novorođenačkoj dobi uručila je u ime Grada Slavonskog Broda Brigita Mikajević. 

Osim opreme, svi roditelji nakon rođenja djeteta ostvaruju pravo i na jednokratne novčane naknade, koje su od 2024. godine povećane, u iznosu od 600 eura za prvo dijete, 800 eura za drugo te 1000 eura za treće i svako sljedeće dijete. Također, svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje i pravo na božićnicu u iznosu od 100 eura. Dakako, za one roditelje koje već posjeduju dio opreme ili su u financijskoj mogućnosti kupiti opremu iznad vrijednosti koju Grad osigurava, postoji mogućnost novčane pomoći u iznosu od 132,72 eura kojom se nadopunjava ono što novorođenčetu nedostaje.

Grad Slavonski Brod ovu je pronatalitetnu mjeru uveo 2018. godine kao prvi na razini Republike Hrvatske te za cilj ima ublažiti financijski teret povezan s prvim koracima roditeljstva i potaknuti sigurno odrastanje novorođenčeta. Svi budući roditelji koji ostvaruju pravo na ovu mjeru, a još ga uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti. Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na poveznicama navedenima ispod teksta.

Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

Ispunjene obrasce zahtjeva, uz ostalu potrebnu dokumentaciju, potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr, a za sve dodatne informacije zainteresirani se budući roditelji mogu obratiti u Gradsku upravu na telefonski broj 035/217-029.

Izvor:www.slavonski-brod.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: