SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Brodsko-posavski policajci kroz osam tjedana uspješno završili 120. tečaj granične policije

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: policijska-akademija.gov.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Brodsko-posavski policajci kroz osam tjedana uspješno završili 120. tečaj granične policije SB Online | Brodsko-posavski policajci kroz osam tjedana uspješno završili 120. tečaj granične policije

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: policijska-akademija.gov.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ završen je 120. tečaj granične policije na kojem je sudjelovalo 20 policijskih službenika granične policije iz policijskih uprava ličko-senjske, karlovačke, sisačko-moslavačka, brodsko-posavske i zadarske.
Tijekom osam tjedana policijski službenici su usvajali znanja i vještine potrebne za profesionalno obavljanje poslova granične policije te su osposobljeni za rad u svim segmentima nadzora državne granice - graničnoj kontroli, zaštiti državne granice i prekograničnom kriminalitetu.


Kroz teorijski dio, praktičnu obuku i situacijsku nastavu polaznici su obučeni su za zakonito, svrhovito i sigurno postupanje u praktičnima situacijama, suzbijanje kriminaliteta na državnoj granici, prepoznavanje autentičnih i krivotvorenih dokumenata i primjenu metoda kojima se iste utvrđuju.


Granični tečaj okupio je predavače iz granične i kriminalističke policije iz PU zagrebačke, PU dubrovačko-neretvanske, PU sisačko-moslavačke, Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ te Carinske uprave Republike Hrvatske u skladu sa zajedničkim temeljnim kurikulumom za osnovno osposobljavanje službenika graničnog i obalnog nadzora u EU-u (Common Core Curriculum - CCC), Agencije za europsku obalnu i graničnu stražu (Frontex) kao i Integriranim upravljanjem državne granice(IBM).
Širokim spektrom predavača iz raznih rodova policije i carine utjecalo se na poboljšanje produktivnosti i djelotvornosti tijekom praktičnog i završnog dijela tečaja prenošenjem najboljih praksi i iskustava trendova i prepoznatljivih modaliteta nezakonitih migracija i krijumčarenja. 
Završni ispit odrađen je u dva dijela: prvi praktični dio završnog ispita po prvi puta održan je na prostoru bivšeg graničnog prijelaza Bregana u centru „Napredne obuke carinskih i policijskih službenika u Integriranom upravljanju granicom“ i drugi teorijski dio proveden je putem sustava e-obrazovanja na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“.


Svi polaznici uspješno su završili granični tečaja, a za najbolje postignute rezultate pohvaljeni su Saća Ćoralić iz PU karlovačke, Mile Rukavina PU ličko-senjska i Valentino Jerman iz PU zadarske.
Provedena edukacija je obilježena svečanom dodjelom uvjerenja o uspješno završenome tečaju granične policije.


Nacionalni koordinator za obuku granične policije Željko Obrovac napomenuo je kako obrazovanje polaznika ovog tečaja neće stati te da je namjera Uprave za granicu i Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ osigurati kontinuirano usavršavanje policijskih službenika granične policije te im modernim, praktičnim i dinamičnim obukama olakšati osvježenje postojećih i usvojenih novih znanja.


Voditeljica tečaja Ivana Herceg čestitala je polaznicima na uspješno završenom tečaju te istaknula važnost posjedovanja specijaliziranih znanja i vještina, temeljito poznavanje zakonskih propisa uz poštivanje i zaštitu ljudskih prava, prateći razvoj modernih tehnologija, kako bi mogli brzom reakcijom, zajedničkim operacijama, koordiniranim i usklađenim standardima svrhovito djelovati u svome radu.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.