SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Bratu (73) isključio struju te mu zabranio ulaz u dvorište

SB Online | Bratu (73) isključio struju te mu zabranio ulaz u dvorište SB Online | Bratu (73) isključio struju te mu zabranio ulaz u dvorište

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Danica
FOTO: fah

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Prema ovotjednoj presudi, bizaran slučaj dogodio se lani u veljači i trajao je sve do listopada uz Slavonskom Brodu. Đuro je, dakle, punih osam mjeseca brata ostavio bez struje i glavnog ulaza u kuću.

Braća su se početkom prošle godine posvađala oko zajedničkih troškova kućanstva te je Đuro odlučio bratu umirovljeniku pošteno zagorčati život.

“Đuro je počinio nasilje u obitelji prema svome bratu na način da je istome isključio struju, te je brat osam mjeseci stanovao na adresi prebivališta bez struje.

Osim toga, onemogućio mu je ulazak u dvorište na glavnu kapiju koju je zaključao, pa je brat ulazio sa stražnje strane kuće pomoću ljestava. Tako je ulazio u svoje dvorište i svoj dio kuće gdje živi, te je na taj način i izlazio van.

Dakle, Đuro je prema bratu, osobi u dobi od 73 godine, počinio ekonomsko nasilje u obitelji te mu onemogućio korištenje njihove zajedničke imovine stečene nasljeđivanjem”, navodi se u presudi.

Sutkinja je Đuru kaznila s 590 eura i mora platiti 50 eura prekršajnih troškova. Inače, najmanja kazna za takav prekršaj je 1590 eura ili minimalno 70 dana zatvora. Presuda je nepravomoćna.

Izvor:www.danica.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: