SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Bibličar dr. Benaković održao duhovnu obnovu u Slavonskom Brodu

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Djos.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Bibličar dr. Benaković održao duhovnu obnovu u Slavonskom Brodu SB Online | Bibličar dr. Benaković održao duhovnu obnovu u Slavonskom Brodu

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Djos.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Duhovnu obnovu pod nazivom ”Neprijatelji Crkve u Hrvata. Pogled iz srca Apokalipse“,  održao je u četvrtak, 30. studenoga 2023., u Katehetskom centru Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu vlč. dr. sc. Ivan Benaković, prof. biblijske teologije na KBF-u u Đakovu predstojnik ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Promišljajući nad tekstovima Knjige otkrivenja voditelj Benaković je ponudio odgovore na upite tko su to neprijatelji Crkve u hrvatskom narodu te svoje zaključke potkrijepio kroz nekoliko konkretnih primjera iz života Crkve. Iako je naslov pomalo apokaliptičan, jer živimo u vremenu koje je konfuzno, puno ratnih sukoba, tenzija, predavač je kroz svoja izlaganja nastojao vjernicima dati utjehu i mir.

„Iz naslova se možda i ne vidi mir, ali kršćanska apokalipsa nije poruka ratova, nemira, nego poruka mira. Zato posredstvom Biblije i osobnog odnosa sa Bogom trebamo doći do istinskoga  mira“, pojasnio je dr. Benaković. Prelistavajući stranice Knjige Otkrivenja Pisma sedmerim Crkvama istaknuo je neke od temeljnih života u vjeri koji proizlaze iz čitanja te kršćanske apokalipse. Upozorio je nazočne da se ne utope u sivilu negativnosti naše svakodnevnice, nego da strpljivo podnose ono loše i mole s vjerom da će Bog promijeniti situaciju oko nas.

Svjestan kako je kršćanima u ovome svijetu teško živjeti Došašće na vjerski način pak je poručio: „Kršćanska poruka Došašća je čekati i biti strpljiv, moliti, meditirati Riječ Božju, dolaziti na mise zornice i tu sebe pripremati na konačni susret sa Bogom“.

Na kraju je predstavio platforme ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije u koje se mogu uključiti svi vjernici, a to su Whats App i Viber grupe pod nazivom „Biblijska duhovnost“ (dovoljno je poslati prijavu na broj telefona: +385 95 382 0308) i YouTube kanal pod nazivom „vlč. Ivan Benaković – Kršćanstvo koje ima smisla“. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.