SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

62-godišnji direktor utajio porez te oštetio državni proračun

SB Online | 62-godišnji direktor utajio porez te oštetio državni proračun SB Online | 62-godišnji direktor utajio porez te oštetio državni proračun

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: SBonline/PU brodsko-posavska

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom i potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog Utaje poreza ili carine. Policija sumnjiči 62-godišnjaka da kao odgovorna osoba i direktor trgovačkog društva sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom 2020. godine nije izvršio obračun, prijavu i uplatu poreza i prireza na dohodak, te doprinosa za obvezna osiguranja, oštetivši državni proračun za iznos iznad 57 tisuća eura, a trgovačkom društvu je pribavio protupravnu imovinsku korist.

Također je utvrđeno da nije vodio trgovačke i poslovne knjige sukladno zakonskim propisima, već ih je svjesno vodio s ciljem otežane preglednosti poslovanja i imovinskog stanja društva, te je potvrđena sumnja da je počinio i kazneno djelo Povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Policijski službenici protiv 62-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: