SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

ʼSad ću te ubiti.ʼ Gušio djevojku i prijetio ubojstvom, u zatvor ipak neće ići

SB Online |  ʼSad ću te ubiti.ʼ Gušio djevojku i prijetio ubojstvom, u zatvor ipak neće ići SB Online |  ʼSad ću te ubiti.ʼ Gušio djevojku i prijetio ubojstvom, u zatvor ipak neće ići

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Glas Slavonije
FOTO: freepik

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dvadesetdevetogodišnji Slavonac osuđen je na rad za opće dobro zbog prijetnji smrću djevojci i oštećenja tuđe stvari. Proglašen je krivim da je 15. srpnja 2021. godine, u stanu u jednom gradu u Slavoniji, revoltiran nakon što mu je djevojka rekla da ne želi više biti u vezi s njim, te da napusti njezin stan, uhvatio ju rukama za vrat i počeo ju gušiti, uz riječi: "Sad ću te ubiti." Kada se djevojka uspjela istrgnuti i uzeti mobitel kako bi pozvala policiju, nasilnik joj ga je istrgnuo iz ruke i bacio ga na pod, pri čemu je mobitelu puknuo ekran. Potom je djevojka uzela kućni telefon kako bi pozvala policiju, a on joj je i njega istrgnuo i bacio na pod, a telefon se pritom razbio. Šteta iznosi 4000 kuna (530,89 eura).Zbog prijetnje smrću i oštećenja tuđe stvari 29-godišnjak je osuđen na po šest mjeseci zatvora, no izrečena mu je jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 mjeseci, koja je zamijenjena radom za opće dobro. Jedan dan zatvora zamjenjuje se s dva sata rada. Iznoseći obranu, Slavonac je sve priznao i dodao da ga je razljutilo što je djevojka rekla da više ne želi biti s njim u vezi te je zatražila od njega da napusti njezin stan.

Žrtva je tvrdila da je, nakon što mu je rekla da ode i da ne želi biti s njim, reagirao na način na koji nikada nije. Počeo ju je udarati, a kada je pobjegla u spavaću sobu, došao je za njom i nastavio ju udarati. Na kraju ju je počeo i gušiti te je rekao: "Sad ću te ubiti." Djevojka se ipak nekako uspjela istrgnuti i pobjegla k susjedi, koja je pozvala policiju i hitnu. Njegove prijetnje shvatila je ozbiljno i sada ga se boji. S njim je bila godinu i pol dana u vezi. Te je večeri došla hitna, pregledali su je te je morala u bolnicu. Nasilje u stanu trajalo je 10 - 15 minuta. U jednom je trenutku žrtva izišla na balkon, odakle je dozivala u pomoć. Čuli su je susjedi, a kada je došla policija, nasilnik više nije bio u stanu jer je pobjegao kroz prozor spavaće sobe.

Jednog od susjeda probudila je te večeri supruga i rekla da se nešto događa u susjednoj zgradi. Pogledao je kroz prozor i čuo iz susjedne zgrade buku te kako netko viče: "Pomozite mi, ubit će me", a također i zvuk razbijanja posuđa. Izišao je iz stana i otišao drugom susjedu te su zajedno otišli do susjedne zgrade. Kod susjede su zatekli uplakanu djevojku. Vidio je da ima hematom na lijevoj arkadi i da joj usnica krvari.

Iz kaznene evidencije 29-godišnjaka vidljivo je da je pravomoćno osuđivan zbog kaznenog djela prijetnje i kaznenog djela nanošenja lakše ozljede. Protiv ove presude žalba nije dopuštena jer su se stranke nakon objave presude odrekle prava na podnošenje žalbe.

Izvor:www.glas-slavonije.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: