SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

/FOTO/ Brodsko-posavski policajci bilježe sve bolje rezultate u sprečavanju kriumčarenja osoba i drugi vidova kriminaliteta

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ante Krstanović

Ovih dana svi oni koji se kreću brodsko-posavskim prometnicama, posebice onima uz auto cestu ili ulaze ili izlaze kroz naplatne postaje mogu zamijetiti veći broj policijski službenika koji provode pojačan nadzor vozača, vozila i putnika u njima, prvenstveno teretnih i kombi sa zatvorenim tovarnim prostorom kao i osobnih sa stranim registarskim oznakama kako iz EU tako i susjedni i drugi zemalja. Komentari u javnosti su različiti koji se u biti svode na isto, a to je da se takve mjere provode zbog sve većeg kriumčarenja migranata u čemu, prema izvješćima koje svakodnevno dobivamo iz Policijske uprave brodsko-posavske policijski službenici bilježe iz dana u dan sve bolje rezultate u sprečavanju kriumčarenja stranih državljana koji su nelegalno ušli u Republiku Hrvatsku.


Tragom dobivenih informacija o pojačanim nadzorima vozila, vozača i osoba koje se nalaze u vozilima zaputili smo se na nekoliko punktova, kod naplatnih postaja na ulazima odnosno izlazima s auto ceste kod Okučana, Nove Gradiške i Lužana, gdje smo se i sami mogli uvjeriti u odgovoran i predan rad policijski službenika koji su uvijek na visini zadatka i svih zadaća koje su pred njima.


Iz Policijske uprave brodsko-posavske zatražili smo službenu informaciju iz kojeg razloga se provode pojačane mjere na određenim mjestima na koji smo upit i dobili odgovor od glasnogovornice Kate Nuić.


-Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske aktivno doprinose u borbi protiv kriminaliteta i vrlo često provode preventivno represivne aktivnosti. Jednu takvu aktivnost provode upravo danas. Dakle, radi se o aktivnosti suzbijanja i sprječavanja svih vrsta i oblika kriminaliteta bez obzira radi li se o kaznenim djelima ili prekršajima. Iako je stanje sigurnosti na području ove policijske uprave prema dostupnim podacima objavljenim na web stranici povoljno, policijski službenici su i danas itekako aktivni i odlučni u svojim policijskim zadaćama imajući u vidu, kako kaznena djela iz domene općeg, gospodarskog, organiziranog kriminaliteta i kriminaliteta droga, tako i kaznena djela i prekršaje iz domene prometa – navodi se u odgovoru na naš upit kojeg potpisuje glasnogovornica Kata Nuić.


Prema informacijama naših čitatelja nadzorni policijski punktovi nalaze se i na još nekoliko mjesta na brodsko-posavskom području, a neki od njih su se susreli i sa policijskim službenicima koji su bili u civilnim vozilima i zaustavili ih na prometnicama te izvršili temeljiti nadzor.


Iako nije preporuka previše hvaliti rad policijski službenika možemo samo poželjeti što uspješniji u smislu sprečavanja kriumčarenja osoba i drugi vidova kriminaliteta.

Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.