NASLOVNAPOLITIKA
VALENTA ODGOVARA HDZ-U: ʺOdbacujem sve “optužbe” HDZ-ovih vijećnika na moj rad i na moja uvjerenja

FOTO: Ebrod.net

VALENTA ODGOVARA HDZ-U: ʺOdbacujem sve “optužbe” HDZ-ovih vijećnika na moj rad i na moja uvjerenja

11.5.2020. 12:33 | GO SDP Slavonski Brod PREGLEDA: 722

Osjećam dužnost odgovoriti cjelokupnoj javnosti na besramne, lažne optužbe sadržane u pamfletu koji je potpisao HDZ sa svojim suradnicima a koje su zaprimljene u formi zahtjeva za smjenom predsjednika Gradskog vijeća Slavonskoga Broda.

Odbacujem sve “optužbe” HDZ-ovih vijećnika na moj rad i na moja uvjerenja. U mojim FB objavama nema ništa što je uvredljivo za Hrvatsku i njene građane, nema govora mržnje niti pozivanje na isti. Ako je nekoga zasmetala moja objava na FB da je Josip Broz Tito, a povodom godišnjice njegove smrti, bio jedan od najvećih svjetskih državnika i to što sam to potkrijepio fotografijama s državnikovoga pogreba, to je onda isključivo stvar nepoznavanja povijesti i negiranja istine.

Da je Tito doista bio cijenjen u cijelom svijetu, ne moram dokazivati. Da li je bio najveći, najbolji, najpravedniji, o tome možemo debatirati. Ali da je bio veliki državnik koji je mogao na sva vrata, je. Onaj kome smeta ta povijesna činjenica, pa samo spominjanje iste smatra jugonostalgijom i pozivom na mržnju, taj ima problema sam sa sobom.


Nikada i nigdje nisam veličao jugoslavenski totalitarni režim, nikada i nigdje nisam nikoga u svojim objavama vrijeđao na osobnoj i nacionalnoj osnovi. Oni koji me poznaju i koji prate moj rad znaju moje stavove o naciji, o ljudskim pravima, moju osjetljivost na prava nacionalnih manjina. Na pritužbe HDZ-a na način vođenja sjednica Gradskog vijeća i optužbe za nedemokratsko vođenje sjednica u kojima kršim i ne poštujem Poslovnik, mogu samo reći da vjerujem da su nezadovoljni kada se sjednice vode na način koji je njima stran. 


Teško se snalaze u zakonitom i poslovnički ispravnom radu. U tri godine moga mandata, iako su u više navrata slali Ministarstvu uprave svoje pritužbe, nikada niti jedna sjednica i niti jedna odluka nije bila nezakonita, niti je ikada utvrđeno kršenje Poslovnika od strane nadležnog Ministarstva u kome odlučuju upravo njihove stranačke kolege. Samo u zadnjih mjesec dana Ministarstvo uprave je u dva navrata odbilo njihove pritužbe na moj "nedemokratski", "nezakoniti" i "protuposlovnički" rad.

Gradsko vijeće u mom mandatu funkcionira na jedan građanski i demokratski način, HDZ-u potpuno stran. Nikada se nije potencirala ideologija bilo koje vrste niti je ičiji svjetonazor ometao u radu bilo kojeg vijećnika. Nikada nisam, u ove tri godine, dobio niti jednu pritužbu naših građana takve vrste. Nikada nije bilo zapreka za donošenje odluka na dobrobit građana našega grada, iako je pozicija u vijeću širokog spektra. I stoga, kada me optužuju za nedemokratičnost, nemoralnost, nečasnost i nepoštenje, kada me svojim lažima i izmišljotinama pokušavaju politički ušutkati i obezvrijediti pred licem javnosti, onda znam koliko sam na pravom putu.

Ponosan sam što moje djelovanje nije po regulama potpisnika pamfleta. Što moj politički i javni rad odudara od njihove prakse. Predsjednik Gradskog vijeća mogu biti i ne moram. Funkcija nije ono što čovjeka čini čovjekom. Da pojasnim, iako dužan nisam, ono sto se često stavlja na teret SDP-u, a to je koalicija SDP-a i Mirka Duspare. Dok sam ja na čelu SDP u Slavonskom Brodu, moj izbor će uvijek biti dobrobit ovog grada i stoga moj izbor ne može biti HDZ.

To svjedoči i o tome da nam je na listi prioriteta upravo dobrobit ovoga grada, a ne ideologije i različiti svjetonazori. Da se izrazim njihovim rječnikom, na zadnju crtu obrane ako treba, obrane grada od HDZ-a. Ja kada kažem mi ili oni , mislim na podjelu na poštene građane ove zemlje koji njeguju ljudske i moralne vrijednosti, i na njih, koji kradu, lažu i veličaju fašizam. To su moji mi ili oni.

Ja nikada neću veličati prioritete HDZ-a, njihovu zakonitost, njihov moral, pravdu i njihovo poštenje. Privilegije HDZ-a nisu moje privilegije. To što nam ne dopuštaju da živimo danas, nego nas vraćaju u neku njihovu povijesti, ne bi li nam zamaglili oči i sakrili lopovluk i pljačku, njihova je sramota. Sramota HDZ-a.

Sramotan je njihov postupak pun laži i izmišljotina. Kompletan pamflet odbacujem i negiram. No to su oni. To je njihov način i od toga se možemo braniti jedino istinom, znanjem i radom.

Predsjednik GV
Stribor Valenta

Tagovi:

*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Pretraži SB Online

ČITAJTE NA SBonline

.

Nema do orahovca: Recept za ljekoviti liker star 90 godina

.

Prijatelji se opraštaju od Antuna Kovačevića

.

SLAVONCI JEDVA DOČEKALI KUPOVINU U BiH: Zbog ʺzatvaranjaʺ milijuni kuna ostali su u Hrvatskoj

.

Subotnja šetnja gradom

.

Brođani se iz Zagreba vraćaju sa zlatnom medaljom oko vrata

.

Je li lista SDP-a za V. izbornu jedinicu konačna?! Na njoj su neka nova, mlađa imena

.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković nazočio je danas na sjednici ŽO HDZ-a u Slavonskom Brodu

.

Vrijednost potpisanog ugovora je 748.650,00 eura

.

Raznolika ponuda na brodskoj tržnici

.

Današnja najviša temperatura između 24 i 28 °C

Brza zajam i financijska pomoć za sve

PRODAJEM TRUPCE

Pozajmice do 500.000 eur

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Brodski SDP-ovac Mijo Kladarić ide u Ministarstvo pravosuđa?!?

.

Najbrži doručak: Zašto treba složiti fini proteinski sendvič od tek tri namirnice?

.

U Savi između Slavonskog Broda i Nove Gradiške pronađeno neprepoznatljivo tijelo

.

Bez ikakvog povoda tjelesno napao trojicu muškaraca

.

Brza punionica vozila na električnu energiju u gradu Slavonskom Brodu

.

Popis poljoprivrede 2020.

.

Projekt u razini vrijednosti Pelješkog mosta mogao bi u Brodsko-posavskoj županiji

.

U Hrvatskoj aktivan 31 slučaj koronavirusa

.

Koliko ljubav mora biti jaka, da je shvatite ozbiljno?

.

Danas se obilježava Svjetski dan zaštite okoliša

.

Susjedna županija od danas korona free

.

Još jedan proizvod povlači se s polica

.

Što čovjek sve neće učiniti za medijski prostor? Vukovac zabranjen pristup na SBTV

.

U prvom dijelu dana promjenljivo oblačno, a zatim jače naoblačenje

.

Poljska pizza: Hit-jelo iz djetinjstva koje lako možete napraviti kod kuće

.

ČEKA NAS VRUĆE LJETO: HVZ najavila početak protupožarne sezone 2020.

.

Vlada je donijela odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola za školsku godinu 2020./2021

.

BURNA SJEDNICA GV-a: ʺMorat ćete me izbacitiʺ

.

Komunalac d.o.o. SB korisnicima omogućio nabavu vrećica za miješani komunalni otpad

.

Vi ste odlučili, ovo je najbolji noćni klub u Slavonskom Brodu

FOTONALAZ

Munja na polju u Slavoniji napravila rupu od pet metara