SLAVLJE U SLAVONSKOM BRODU: ʺKrenuo smo s 0 članova, 0 čamaca, 0 vesala i bez prostorija, točnije iz dva limena kontejnera na ʺgolojʺ livadiʺ

FOTO: KKK Olimpik

5.9.2020. | 12:57 | KKK Olimpik
Pregleda: 1909

Prije točno 8 godina je osnovan kajak kanu klub Olimpik. Ime je dobio 2012. godine kada su se dva najistaknutija Hrvatska kajakaša pripremala za najveća svjetska natjecanja i to Antun Novaković za Turnir olimpijskih nada (neslužbeno svjetsko prvenstvo mlađih dobnih uzrasta) i Marko Lipovac za svjetsko prvenstvo i kvalifikacije za olimpijske igre.

Klupski treneri su Miroslav Lipovac, Marko Lipovac i Vedran Božić te pomoćni Dunja Lipovac i Zlatko Stanić koji u klubu rade maksimalno profesionalno i ozbiljno uz podršku predsjednice kluba gđe. Vlaste Novaković. Kako samo ime kluba kazuje, cilj nam je jednog dana imati olimpijca, za sada smo na dobrom putu.

Krenuo smo s 0 članova, 0 čamaca, 0 vesala i bez prostorija, točnije iz dva limena kontejnera na "goloj" livadi bez struje, vode i grijanja da bi 8 godina kasnije klub napravio niz od čak 5 godina uzastopnih titula prvaka Hrvatske, imao najviše reprezentativaca te oko 150 registriranih članova kluba. Ponajviše raduje činjenica da smo imali vice prvaka svijeta i prvaka Europe u liku Antuna Novakovića.


Uz sve navedeno grad je uložio 10 milijuna kuna kako bi se sagradio novi kajakaški dom kakav smo rezultatima i trudom zaslužili, a koji jedan od najmodernijih i najboljih u svijetu.

Kruna dosadašnjeg rada je dobivanje organizacije europskog prvenstva u maratonu u Slavonskom Brodu za 2023. godinu, a koji će biti možda i jedan od najvećih sportskih događaja koje smo u gradu ikada imali. Natjecanje koje privuče do 30 europskih zemalja s nešto manje od 500 sportaša bit će prava promocija Slavonskog Broda diljem Europe i svijeta!

Ovom prilikom klub želi zahvaliti svima koji su bili na dosadašnjem putu uspjeha i stvaranja jedne pozitivne sportske priče u našem gradu.

Sretan vam 8. rođendan i plovimo i dalje prema još većim uspjesima.


VIŠE NA TEMU:
KAJAK
SLAVONSKI BROD

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI