NASLOVNADRUŠTVO
PUNO STAŽA TETOVAŽA ( vodič za tetoviranje)

FOTO: privatna kolekcija

TATTOO MAJSTOR IZ POŽEGE

PUNO STAŽA TETOVAŽA ( vodič za tetoviranje)

29.1.2020. 13:52 | N.R. IZVOR: www.034portal.hr PREGLEDA: 1269

I stariji pamte 1998 godinu kada se otvorio prvi salon za tetoviranje u Slavoniji, a i šire.

Pamte to, jer su tada požurili u Paris Texas Tattoo kako bi prekrili svoje črčkarije ostale iz doba bivše države, koje su nerijetko uz imena nespretnih bivših ljubavi imali i JNA simbole te petokratke koje je trebalo po novonastalim situacijama hitno prekriti nekim novim znakovljem. Trenutno je svjetski trend prekrivanja i popravaka tetovaža, a ne znaju trendaši da su se takvi zahvati uspješno radili prije 22 godine u našoj Požegi.

Paris Texas Tattoo u ulici Svetog Roka 37 davno je ukomponirao u svoj naziv, Paris ( kao sinonim za kulturu i umjetnost) i Texas kao tadašnja, a i trenutna situacija u svakidašnjem nam okruženju i životu. Filmofili i audiofili će odmah prepoznati naslov istoimenog filma Wima Wendersa kao i bravure slide gitare Ry Coodera.
Požega, nekad grad prvijenac po kulturi, umjetnosti, književnosti, rocku, punku i metalu, uz navedene izgubljene atribute, zadržala je jedan mali dio tradicije i ekscentičnosti uz umjetnost na koži, kroz već sada legendarni Tattoo salon vlasnika Nikole Radmirovića.

Sa rastom kupovine preko Ebay-a, Njuškala i sličnih stranica, pojavilo se puno „kućnih majstora“ koji sa neadekvatnim materijalom (uglavnom iz Kine) i u neadekvatnom prostoru pružaju usluge tetoviranja. Tetovaže napravljene u lošim higijenskim uvijetima i sa uglavnom sumnjivom i neispitanom bojom dovode do rasta mogućnosti raznih zaraza i infekcija, a da ne govorimo o lošem konačnom radu u smislu izgleda i estetike! Prepravke takvih tetovaža su složenije, bolnije i skuplje!

Tetovaža je odluka za cijeli život i potrebno ju je stručno napraviti, u legalnim i provjerenim Tattoo salonima i studijima!

Konzultacije o slobodnim terminima možete kontaktirati na 099 784 08 78 ili preko Fb stranice i Instagrama „PARIS TEXAS TATTOO POŽEGA“ https://www.facebook.com/paristexastattoo/Vremena su moderna i prati ih razvoj tehnike i tehnologije, oprema salona za tetoviranje koja se koristi za izradu tetovaža je sterilna i za jednokratnu uporabu. Igle koje se koriste su od originalnih i najboljih proizvođača. Svaka igla je zasebno zapakirana i otvara se pred svakim klijentom prije tetoviranja. Boje

koje se koriste su originalne boje za tetoviranje proizvođača koje su prošle nadzor mikro biološkog institiuta. Izrada se radi sa vrhunskim rotacionim mašinicama. Isto tako pridržavamo se svih standarda sterilizacije i čišćenja prostora.

Treba naglasiti da je tretman zahvaljujući najnovijoj opremi gotovo bezbolan i uz pravilno održavanje ne ostavlja nikakva oštečenja kože.

Ako nemate gotov dizajn za tetovažu, može vam ga se nacrtati. Trebate imati konkretnu ideju o tome što želite i poželjno je da prikupite reference (npr. različite slike na kojima vam se sviđaju pojedini detalji).

Na termin se u prosjeku čeka oko tjedan dana. Obavezna je telefonska potvrda dolaska 24h ranije (099 784 08 78). Ukoliko imate rezervirane konzultacije, a ne potvrdite dolazak dan ranije, termin će biti automatski poništen kako bismo mogli primiti drugog klijenta. Termin za konzultacije traje 30 minuta. Poželjno je da što bolje objasnite kakav dizajn želite kako bi vam mogao nacrtati sliku s kojom ćete biti zadovoljni. S obzirom da kreativan proces izrade dizajna za tetovažu ne smije biti vremenski ograničen kako bi krajnji rezultat bio zadovoljavajuć, skica se ne crta na terminu za konzultacije već ju radim u za to predviđenom vremenu, bez ometanja sa strane. Kada dizajn bude gotov, kontaktirat ćemo vas kako biste došli do salona na pregled skice i daljnji dogovor. Točnu cijenu tetovaže možemo vam reći tek kada imamo gotov dizajn. Svaki klijent ima pravo na dva besplatna termina za konzultacije. Dodatne konzultacije je moguće rezervirati, ali se naplaćuju 100,00kn/30min. Ukoliko znate točno što želite i dobro ste promislili o svojoj tetovaži, osnovna dva termina za konzultacije će vam biti i više nego dovoljna. U slučaju da na konzultacije kasnite više od 15 minuta, dogovoreni termin postaje nevažeći. U slučaju da ne možete doći na dogovoreni termin, molimo da nam to javite 24h ranije kako bismo mogli primiti druge klijente u tom periodu. Dizajne koje crtam ne možete iznijeti iz salona ni u kojem drugom obliku osim tetovirane na koži. Zbog prethodnih negativnih iskustava kada bi potrošio vrijeme na izradu slike i poslao ju klijentu, a klijent bi tada otišao tu sliku tetovirati kod nekog drugog – ne dozvoljavamo fotografiranje ni kopiranje skica, te vam ih ne možemo poslati putem maila ili sms-a.

TERMIN ZA TETOVIRANJE

Za tetoviranje se možete naručiti tek kada imamo gotovu sliku koju želite kako bismo mogli procjeniti koliko vremena je potrebno za izradu tog dizajna i kako bismo vam mogli reći točnu cijenu. Termin za tetoviranje trebate rezervirati osobno u salonu uz obavezan polog (akontaciju) od 50% od ukupne cijene tetovaže (npr. ako je cijena tetovaže 1000,00kn, trebate ostaviti 500,00kn akontacije). Polog se ne može platiti karticom. U slučaju da sa sobom nemate dovoljno, polog možete donijeti najkasnije 3 radna dana prije svog termina. Ako ne donesete polog u tom roku, termin vam se automatski poništava i bit će rezerviran za drugog klijenta. Klijent koji na terminu za tetoviranje želi mijenjati dizajn, gubi ostavljenju akontaciju ukoliko se radi o promjenama zbog kojih se tetovaža ne može napraviti u tom terminu. Za sve eventualne izmjene potrebno nas je kontaktirati minimalno 24h prije samog termina. Ukoliko se dogodi da kasnite na termin za tetoviranje, obavezno nam to javite. Ako procjenimo da bismo zbog vašeg kašnjenja remetili termine klijenata naručenih poslije vas, nećemo vas moći primiti i gubite ostavljenu akontaciju. To ovisi o duljini vašeg termina i o periodu kašnjenja (npr. ako vam je termin za tetoviranje 1h, ne smijete kasniti više od 15min uz prethodnu najavu). Ako ne možete doći na dogovoreni termin za tetoviranje, obavezno je otkazivanje termina 48h ranije. U suprotnom, gubite pravo na povrat akontacije. Polog se vraća klijentu koji iz bilo kojeg razloga odustane od tetoviranja ukoliko nam se to javi 48h prije dogovorenog termina. Ako samo želite premjestiti termin na neki drugi dan, i na vrijeme to javite, ne gubite polog.

VAŽNA UPOZORENJA

Paris Texas Tattoo Salon nije odgovoran za štetu nastalu na vašem zdravlju ili vašoj tetovaži ukoliko nas prije tetoviranja ne upozorite na slijedeća stanja i bolesti:

- hemofilija - konzumacija alkohola ili narkotika 48h prije tetoviranja - epilepsija - trudnoća i dojenje - HIV, hepatitis i ostale krvno prenosive bolesti - visok/nizak tlak - alergije - seboreja, psorijaza i ostala kožna oboljenja - dijabetes - problemi - sa srcem upotreba antibiotika ili drugih lijekova

Ukoliko se klijent ne pridržava naših uputa za održavanje tetovaže te zbog toga na njoj nastanu oštećenja (izbljedjela ili otpala boja, podljevi, upale itd), Paris Texas Tattoo Salon nije dužan omogućiti klijentu besplatan popravak. Nemojte sami brijati/depilirati područje koje želite tetovirati kako ne biste oštetili i iziritirali kožu. Najmanje 10 dana prije tetoviranja nemojte se izlagati jakom suncu i solariju, te stavljati na kožu proizvode za samotamnjenje ili kozmetiku koja sadrži šljokice. Klijent koji na termin za tetoviranje dođe sa oštećenom kožom ili šljokicama (glitter) neće moći biti uslužen.

TETOVIRANJE MALOLJETNIKA

S obzirom da ne postoji zakonska regulativa za tetoviranje maloljetnih osoba, svaki salon ima vlastita etička pravila. U Paris Texas Tattoo Salonu se mogu tetovirati maloljetnici od navršene 16. godine (bez iznimaka) uz pristanak jednog roditelja ili zakonskog skrbnika (staratelja). Braća, sestre i ostala rodbina ne mogu dati dozvolu za tetoviranje ukoliko maloljetnik nije službeno pod njihovom skrbi. Roditelj ili staratelj trebaju doći sa maloljetnikom na termin za konzultacije i predočiti isprave kojima se dokazuje srodstvo (osobne iskaznice, putovnice ili drugi pravni dokumenti). Nakon što roditelj odobri sliku koju maloljetnik želi tetovirati, radi se termin za tetoviranje. Roditelj/staratelj nije obavezan biti prisutan na terminu za tetoviranje.

POKLON BON

U Paris Texas Tattoo Salonu možete kupiti poklon bonove za tetoviranje. Bon glasi na ime i prezime osobe kojoj ga poklanjate, a vrijednost mu određujete sami. Može se iskoristiti u roku od 1 godine. Ukoliko ga osoba na koju glasi želi prenijeti na nekog drugog, treba doći osobno u salon po novi bon. U slučaju kada je vrijednost bona veća od vrijednosti usluge koju klijent želi, razlika mu se vraća u gotovini. U slučaju kada je vrijednost bona manja od vrijednosti usluge koju klijent želi, razliku može nadoplatiti.

Koliko košta?

Cijenu tetovaže određuje više faktora, veličina, složenost, vrijeme izrade motiva, vrijeme tetoviranja motiva te na koji dio tijela će motiv biti pozicioniran. Cijene se kreću od 400 do nekoliko tisuća kuna. 400 kuna je minimum što znači da tetoviranje nekog jednostavnijeg motiva poput kineskog slova, smileya i sličnog, veličine otprilike do 3x3cm košta isto koliko i jedna, karikiram, točka na koži veličine pola milimetra. Ispod cijene minimuma se ne tetovira zato jer se ispod te cijene ne može amortizirati korištenje alata i materijala za tetoviranje motiva bilo koje veličine, bez obzira radi li se o jednoj točki na koži ili o nekom složenijem motivu.

Uglavnom su veće tetovaže jeftinije od manjih bez obzira što je na njih utrošeno puno više, truda, materijala i vremena. Pod veće je jeftinije mislim, ako uzmete neku tetovažu veličine otprilike površine kutije cigareta i tetovažu veličine površine A4 formata papira, tetovaža veličine A4 će biti možda 5-6 puta skuplja od tetovaže veličine kutije cigareta, bez obzira što na A4 površinu stane preko jedanaest površina kutija cigareta. Isto će tetovaža motiva koji će biti na nadlaktici, listu ili podlaktici biti jeftinija od tetovaže identičnog motiva na dnu leđa, trbuhu, prsima iz razloga istezanja kože i kompliciranije izvedbe tetovaže na tim područjima.

Važno je znati da morate doći u trijeznome stanju, siti i odmorni. Osobe koje su pod utjecajem droga ili alkohola NE TETOVIRAMO. Također osobe koje boluju od srčanih mana, dijabetesa, epilepsije, hemofilije, te psiholabilne osobe se prije tetoviranja moraju konzultirati sa svojim liječnikom u protivnom se tetoviraju na vlastitu odgovornost. Ako ste još maloljetni možemo vas samo uz odobrenje vaših roditelja tetovirati. To znači da vas jedan od roditelja mora pratiti u salon i osobno dati svoje odobrenje. Telefonski pozivi od prijatelja ili lažni potpisi na papiru ne vrijede!UPUTE ZA ODRŽAVANJE

Za održavanje tetovaže koristiti isključivo BEPANTHEN MAST, nikakve druge kreme i masti ne dolaze u obzir jer mogu utjecati na kvalitetu tetovaže. Bepanthen mast se nanosi na svježu tetovažu nekoliko puta dnevno u trajanju od 14 dana. Mast se nanosi isključivo u tankim slojevima, tako da tetovaža bude samo sjajna (ne smije biti vidljivi sloj masti na tetovaži). U vrijeme zarastanja, tetovaža ne smije biti “suha”, treba je redovito mazati, nekoliko puta dnevno, tako da cijeli dan bude masna. Važno je napomenuti da je za vrijeme zarastanja tetovaže moguće da se višak boje koji izlazi zajedno sa limfom

iz tetovaže, ocrta na odjeći ili posteljini te je zbog toga preporučljivo nositi tamniju pamučnu odjeću za to vrijeme.

Nakon tetoviranja, foliju koju je majstor stavio preko tetovaže, skinuti nakon 1 sat, tetovažu oprati mlakom vodom bez sapuna, osušiti i u tankom sloju namazati Bepanthenom. Foliju se više ne smije vraćati na tetovažu. Također, tetovažu se ne smije zamatati nikakvim drugim folijama, gazama, ručnicima i sl. Od sada je preko tetovaže dozvoljeno nositi jedino čistu pamučnu odjeću bez oštrih rubova koji bi mogli dodatno iritirati svježu tetovažu.

Svježu tetovažu je poželjno svako jutro oprati čistom, mlakom vodom, bez sapuna i šampona te je osušiti na zraku ili laganim “tapšanjem” papirnatim ručnikom. Klasični ručnici i gaze nisu pogodni za sušenje tetovaže zbog dlačica koje sadrže, a koje mogu dodatno iziritirati svježu tetovažu. Prilikom tuširanja, tetovažu je potrebno zaštititi od sapuna i šampona, a to možemo na način da se malo debljim slojem Bepanthen masti pokrije tetovaža prije tuširanja tako da sapun i šampon ne dotiču direktno kožu. Nakon tuširanja taj višak masti skinuti čistim rukama ili papirnatim ručnikom. Važno je da se prema svježoj tetovaži odnosi kao prema svakoj drugoj površinskoj rani – da je se ne izlaže prljavštini, prašini, da se ne dira prljavim rukama, da se ne grebe odjećom ili noktima. U vrijeme zarastanja je moguće da će se pojaviti svrbež, što je normalno, ali je jako bitno da se tetovaža ne češka jer ju je vrlo lako moguće ozlijediti noktima, a što može uzrokovati krastice i druge probleme prilikom zarastanja te utjecati na konačni izgled tetovaže. Ukoliko se krastice ipak pojave, ne ih trgati noktima već pustiti da same otpadnu.

Nakon tetoviranja treba izbjegavati vježbanje one ili onih skupina mišića na kojima se tetovaža nalazi, u razdoblju od 4-7 dana. Ukoliko je tetovaža na nozi, 2 do 4 dana nakon tetoviranja izbjegavati oslanjanje na tetoviranu nogu koliko god je to moguće, hodanje, trčanje, ili bilo kakvo drugo vježbanje.

3 tjedna do mjesec dana nakon tetoviranja tetovažu se ne smije direktno izlagati suncu ili solariju. Sa svježom tetovažom možete ići na sunčanje jedino ako će biti pokrivena za sunce nepropusnom tkaninom, a pod kojom će ipak moći i “disati”. Isto vrijedi i za more, bazene te stajaće vode tipa jezera – minimalno 3 tjedna se tetovažu ne smije izlagati bilo kojoj od navedenih situacija. Za prva sunčanja nakon što prođe vrijeme zarastanja tetovaže, koristiti kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom.

Poželjno je 2 tjedna nakon tetoviranja svratiti u salon na kontrolu kako bi majstor pogledao tetovažu i utvrdio je li zarastanje proteklo kako bi trebalo. Kontrola nije obavezna. Ako imate bilo kakvih pitanja i nejasnoća, molimo vas da nas nazovete, pošaljete upit putem e-maila, Facebook – a i sl., samo nemojte savjete tražiti od poznanika i drugih salona.

Ako je tetovaža održavana na preporučeni način, zarastanje bi trebalo proteći bez problema te za 7-12 dana potpuno zarasti.

SVAKA OSOBA PRIJE TETOVIRANJA OBAVEZNA JE TATTOO MAJSTORU NAGLASITI AKO JE ALERGIČNA NA BILO ŠTO ILI AKO BOLUJE OD BILOKAKVE PRENOSIVE BOLESTI……

U SLUČAJU BILO KAKVOG JAČEG ALERGIJSKOG OSIPA OKO TETOVAŽE, TEMPERATURE, MUČNINE, OSIPA, ILI NEUOBIČAJENE REAKCIJE POTREBNO SE ODMAH JAVITI SVOM LJJEČNIKU ILI U NAJBLIŽU STANICU HITNE POMOĆI GDJE ĆE OSOBLJE PROCIJENITI DALI JE POTREBNO DATI ANTIBIOTIK.

U 99,9% slučajeva ovakve situacije se NE DEŠAVAJU, no dužnost je osobe koja obavlja ovakvu djelatnost upozoriti osobu koja se podvrgava ovakvim vrstama zahvata na moguće neželjene nuspojave jer je ipak riječ o otvorenoj površinskoj rani koja je kao i svaka druga rana podložna određenim rizicima.

Želim Vam sretno tetoviranje I pametan izbor motiva koi će Vas krasiti ostatak života!

IZVOR: www.034portal.hrTagovi: paris texas tattoo, požega, tetovaža, tattoo majstor, tetoviranje, umjetnost, nikola radimirović

*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Mlada Brođanka radi genijalne slike koje bi oplemenile svaki dom... pogledajte
Čudo od jednog jajeta: Recept za brzi kolač koji nikad ne razočara
NEOBIČNA NEZGODA: Vlak naletio na motocikl
PORUKA S PROSVJEDA: ʺDragi Vinko, vrati se doma skuhali smo ti paštašutuʺ
Vinko Grgić - mito i korupcija
VODIČ KROZ NACIONALNU MIROVINU: Kreće naknada od 800 kuna, zna se tko će je i kada dobiti
20. rujna - Međunarodni dan svijesti o dječjem rastu - Dobar rast = dobro zdravlje!
Nova sjajna pobjeda Oriolika
NOVA PRIJEVARA: Prodaju čudotvorne lijekove
Zlatko Komadina otkrio da će glasovati za Mirelu Ahmetović
Na svome FB profilu o aktualnoj situaciji oglasila se i saborska zastupnica Marina Opačak Bilić
197 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj
Županija poslala nove podate, preminula jedna ženska osoba
Markotić otkrila stvar koju korona ʺne voliʺ, a koju većina ima kod kuće
Danas većinom sunčano uz uglavnom slab vjetar
Za savršeno pohano meso! Recept za prefini pileći odrezak s rastopljenim sirom
Marketing na slavonsko-austrijski način
MEMO NAKON FANTASTIČNE POBJEDE MARSE: ʺMoji dečki imaju karakter, po meni su najbolji u ligiʺ
Sudac istrage odlučio: Mjesec dana istražnog zatvora za Vinka Grgića!
U 18 dana preminulo 58 ljudi. Zašto je značajno porastao broj umrlih?
Uskoro stiže europska minimalna plaća, evo koliko bi trebao porasti minimalac u Hrvatskoj
Komandosi mira zovu, prijatelji zovu - pokažimo Brodu ljepote boja jeseni
Mataić: Grgić je spreman podnijeti ostavku iz moralnih razloga
Stožer izvijestio, danas u Slavonskom Brodu NEMA novozaraženih osoba
VJEROVALI ILI NE: Zbog Grgića se organizira mirni prosvjed u Novoj Gradiški!?
Nacionalni stožer objavio nove brojke, broj aktivnih slučajeva je ukupno 2128
Subota na brodskoj tržnici
Leona Pavlešin i Antonela Orkić osvojile visoko 4. mjesto u Mađarskoj!
Danas pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku,
Ukusno i zdravo: 10 ideja za sendviče koje će djeca s guštom smazati
Cvitković otkrio novi problem oko svadbi: ʺSituacija je iznimno zahtjevnaʺ
HZJZ objavio nove preporuke za sportske dvorane
S tržišta se povlači svježi posni sir, pogledajte o čemu se radi
Vrijedna oprema stigla u brodske obitelji
POTRAGA U SLAVONIJI: Nestao vojnik Dražen Zlomislić, jeste li ga vidjeli?
KORONAVIRUS UŠAO U JOŠ JEDNU BRODSKU SREDNJU ŠKOLU: Cijeli razred u samoizolaciji
Grbinov čovjek od povjerenja Vinko Grgić, aferom iz Janafa opasno bi mu mogao pomrsiti planove u utrci za šefa socijaldemokrata!
Upozorenje Stožera onima koji su bili na misnim slavljima
Nakon rekordnog jučerašnjeg dana, danas manji broj zaraženih
Bizarnost na TikToku, upozorenje doktora: Ne ravnajte zube turpijom za nokte
Teško ozlijeđen biciklista u centru Slavonskog Broda

Pretraži SB Online

SLAVONSKI BROD VRIJEME

ČITAJTE NA SBonline

.

Čudo od jednog jajeta: Recept za brzi kolač koji nikad ne razočara

.

NEOBIČNA NEZGODA: Vlak naletio na motocikl

.

PORUKA S PROSVJEDA: ʺDragi Vinko, vrati se doma skuhali smo ti paštašutuʺ

.

Vinko Grgić - mito i korupcija

.

VODIČ KROZ NACIONALNU MIROVINU: Kreće naknada od 800 kuna, zna se tko će je i kada dobiti

.

20. rujna - Međunarodni dan svijesti o dječjem rastu - Dobar rast = dobro zdravlje!

.

Nova sjajna pobjeda Oriolika

.

NOVA PRIJEVARA: Prodaju čudotvorne lijekove

.

Zlatko Komadina otkrio da će glasovati za Mirelu Ahmetović

.

Na svome FB profilu o aktualnoj situaciji oglasila se i saborska zastupnica Marina Opačak Bilić

.

197 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

.

Županija poslala nove podate, preminula jedna ženska osoba

.

Markotić otkrila stvar koju korona ʺne voliʺ, a koju većina ima kod kuće

.

Danas većinom sunčano uz uglavnom slab vjetar

.

Za savršeno pohano meso! Recept za prefini pileći odrezak s rastopljenim sirom

.

Marketing na slavonsko-austrijski način

.

MEMO NAKON FANTASTIČNE POBJEDE MARSE: ʺMoji dečki imaju karakter, po meni su najbolji u ligiʺ

.

Sudac istrage odlučio: Mjesec dana istražnog zatvora za Vinka Grgića!

.

U 18 dana preminulo 58 ljudi. Zašto je značajno porastao broj umrlih?

.

Uskoro stiže europska minimalna plaća, evo koliko bi trebao porasti minimalac u Hrvatskoj

.

Komandosi mira zovu, prijatelji zovu - pokažimo Brodu ljepote boja jeseni

.

Mataić: Grgić je spreman podnijeti ostavku iz moralnih razloga

.

Stožer izvijestio, danas u Slavonskom Brodu NEMA novozaraženih osoba

.

VJEROVALI ILI NE: Zbog Grgića se organizira mirni prosvjed u Novoj Gradiški!?

.

Nacionalni stožer objavio nove brojke, broj aktivnih slučajeva je ukupno 2128

.

Subota na brodskoj tržnici

.

Leona Pavlešin i Antonela Orkić osvojile visoko 4. mjesto u Mađarskoj!

.

Danas pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku,

.

Ukusno i zdravo: 10 ideja za sendviče koje će djeca s guštom smazati

.

Cvitković otkrio novi problem oko svadbi: ʺSituacija je iznimno zahtjevnaʺ

FOTONALAZ

Marketing na slavonsko-austrijski način