NASLOVNADRUŠTVO

Prijavite se na projekt „Perspektiva – Povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba u Slavonskom Brodu“

25.6.2020. 16:59 | Grad Slavonski Brod IZVOR: Grad Slavonski Brod PREGLEDA: 386

Jeste li nezaposleni, a želite usvojiti nova znanja, vještine i postati konkurentniji na tržištu rada? Iskoristite priliku i prijavite se na projekt „Perspektiva – Povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba u Slavonskom Brodu“!

Imajući na umu da se veliki potencijal kvalitetne radne snage krije među radno sposobnim, ali neaktivnim osobama koji se ne nalaze na burzi HZZ-a, Grad Slavonski Brod aktivirao je Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod te udruge HVIDR-a Slavonski Brod i Romsku organizaciju mladih Hrvatske u zajednički projekt kako bi isti animirali svoje korisnike, članove i njihove obitelji za socijalno uključivanje i zapošljavanje. Naime, ovom metodom otkrivaju se novi kanali komunikacije i pristupa prema nezaposlenim osobama, a pogotovo onim najjače pogođenim rizikom socijalne isključenosti.

Svrha ovoga projekta je otvoriti nove perspektive za zapošljavanje i socijalno uključivanje za 50 nezaposlenih osoba s urbanog područja Grada Slavonskog Broda kroz jačanje novih stručnih znanja te osobnih vještina.
U projekt se uključuju ciljane skupine ljudi: 10 pripadnika Romske nacionalne manjine, 5 osoba s invaliditetom te 35 dugotrajno nezaposlenih osoba.


Također, u projekt se uključuje ukupno 15 stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina.


Kroz programe obrazovanja, usavršavanja doškolovanja i ciljanje programe dodatnih mekih/transverzalnih vještina ojačat će se stručna znanja i vještine 50 nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina i pridonijet će se njihovoj socijalnoj uključenosti i povećanju njihove zapošljivosti. Nakon završetka projekta tržištu rada na raspolaganju će stajati 50 stručnih osoba čija znanja odgovaraju potrebama tržišta rada i baziraju se na teorijskoj i praktičnoj izobrazbi.

Nadalje, pripadnici ciljane skupine projekta bit će osnaženi karakteri s primjerenim mekim i transverzalnim vještinama koji uživaju podršku stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina te su idealni kandidati za zapošljavanje.

Ukoliko ste pripadnici marginaliziranih skupina ljudi, nezaposleni i želite se usavršavati prijavite se na projekt Perspektiva na e-mail: [email protected], a za sva dodatna pitanja možete se obratiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Gradske uprave u Slavonskom Brodu na broj 217 – 086.
Prilikom prijave potrebno dostaviti:

Za podskupinu ciljane skupine osoba romske nacionalne manjine:

potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a ili, ukoliko osoba nije u evidenciji
HZZ-a, Izjava osobe da nije redovit učenik ili student te da nema posao, a raspoloživa je za posao i aktivno traži posao i Izjava osobe o pripadnosti nacionalnoj manjini.

Za podskupinu ciljane skupine osoba s invaliditetom:

potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a ili, ukoliko osoba nije u evidenciji HZZ-a, Izjava osobe da nije redovit učenik ili student te da nema posao, a raspoloživa je za posao i aktivno traži posao i nalaz, rješenje ili mišljenje relevantnog tijela vještačenja o vrsti oštećenja ili potvrda o upisu u Hrvatski registar osoba s invaliditetom.
Za podskupinu ciljane skupine dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci):

Ukoliko su u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a – potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a iz koje je vidljiva nezaposlenost duža od 6 odnosno 12 mjeseci ili ukoliko nisu u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a – izjava osobe da nije redovit učenik ili student te da nema posao, raspoloživa je za posao i aktivno traži posao treba sadržavati informaciju o razdoblju nezaposlenosti (iznad 6 odnosno iznad 12 mjeseci) i osobna iskaznica; ili ispis iz e-radne knjižice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Interes Grada Slavonskog Broda za provedbu ovog projekta leži u želji da ostvari gospodarski razvitak uz smanjenje stope nezaposlenosti odnosno povećanje stope zaposlenosti lokalnog stanovništva. Uzimajući u obzir zabrinjavajući odljev mladih radi zaposlenja u inozemstvu s jedne strane te s druge strane prijetnju lokalnih tvrtki za uvozom radne snage, Grad želi kreirati povoljno okruženje za život, rad i poslovanje.

Ukupna vrijednost projekta je 1.489.910,52 kn od toga je iznos EU potpore 1.489.910,52 kn. Razdoblje provedbe projekta je od 13.3.2020. do 13.03.2022. godine.

Napomena: Svi programi uključeni u projekt besplatni su za njegove korisnike.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranice:
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr

Izvor: Grad Slavonski Brod

Tagovi: projkt, posao, grad slavonski brod

*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Pretraži SB Online

SLAVONSKI BROD VRIJEME

ČITAJTE NA SBonline

.

Doručak koji se topi u ustima! Trik za savršeni omlet mekan poput oblaka

.

Slovenska 9

.

Brođanin ponovno imenovan državnim tajnikom

.

Nedjelja je dan za obitelj i prijatelje, ali tijekom turističke sezone omogućiti određenu razinu fleksibilnosti

.

U šumi poginuli otac i sin

.

Uhvaćeni provalnici u Donjim Andrijevcima

.

Krivotvorila svjedodžbu, i išla na posao u javnu ustanovu

.

Novi školski kalendar. Učenici ove godine čak četiri puta na praznike

.

Slavonski policajac spasio život 25-godišnjoj Brođanki

.

Županija poslala nove podatke, preminuo stariji muškarac

.

Nacionali stožer objavio kako danas imamo preko 230 novozaraženih

.

Sinoć kod Slavonskog Broda gorio kamion

.

Danas djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho

.

Zapostavljeni sastojak od 1 kune koji će popraviti okus kavi i umaku od rajčice

.

U ćevapčićima pronađena opasna bakterija

.

Dragan Kovačević bio je u travnju Styrijin “Heroj kojeg Hrvatska treba”: Zagovarao je uvođenje socijalizma

.

JOŠ NIŠTA OD PARTIJANJA: Kafići i noćni klubovi još bar dva tjedna neće raditi duže od ponoći

.

PETAR BAŠIĆ: Ponudit ću svoju ostavku

.

Još jedan simptom COVIDA-19’: Javlja se osobito kod djece, dolazi u 8 oblika

.

Nastavljaju se radovi na ugradnji novih LED svjetiljki

.

Na putu iz škole poginuo mladi Slavonac

.

Policija u susjednoj županiji u velikoj akciji zaplijenila nekoliko tona duhana i uhitila 14 osoba

.

S 2,09 promila alkohola u krvi prouzročio prometnu nesreću

.

Preventivno-represivna akcija policije: ROADPOL SAFETY DAYS

.

Capak: 400.000 ljudi je bilo u kontaktu s virusom, u 2021 očekujemo imunitet krda

.

Stožer izvijestio o novom broju novooboljelih u BPŽ

.

Otkriveno kada će se i kako uvesti nacionalni ispit, ipak ništa od male mature?

.

U tijeku radovi u Rasadničkoj ulici

.

Nacionalni stožer objavio: Danas imamo preko 200 novozaraženih

.

KREĆE REZANJE DOZVOLJENIH MINUSA: Pojedini građani bi mogli platiti razliku od više tisuća kuna

FOTONALAZ

Marketing na slavonsko-austrijski način