POTJERA U SL. BRODU: Policajci ʼganjaliʼ mladića

FOTO: SB Online

30.1.2023. | 11:06 | PU brodsko-posavske
Pregleda: 2882

Kada je uočio policajce sumnjivac je počeo bježati

Prilikom nadzora u sklopu aktivnosti suzbijanja zlouporabe droga, u Slavonskom Brodu, Naselje Slavonija, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dana 28. siječnja, oko 3 sata, uočili su 18-godišnjaka koji se, ugledavši policijske službenike, dao u bijeg trčeći, no policijski službenici su ga ubrzo u Svačićevoj ulici sustigli i uhvatili. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz područja kriminaliteta droga, policijski službenici su istog pregledali, te pronašli i oduzeli  staklenku u kojoj se nalazilo 25 paketića sa drogom marihuanom, ukupne težine 38,18 grama. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

Dali 36-godinjakinji na trošenje drogu MDMA i ecstasy


Dana 27. siječnja, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i 27-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz područja kriminaliteta droga. Naime, policija sumnjiči spomenute da su dana 1. siječnja, prilikom proslave Nove godine, na području Općine Vrpolje, 36-godišnjakinji dali na trošenje drogu MDMA i ecstasy. Pritom je 36-godišnjakinja razbila staklo na ormaru i prozoru obiteljske kuće (vlasništvo 30-godišnjaka), a policijski službenici (1. siječnja) su na ulici od iste oduzeli jednu tabletu droge ecstasy, te su protiv iste podnijeli optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Također su joj izdali upozorenje zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, a u vezi kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, upoznali su oštećenog sa pravom podnošenja privatne tužbe. Policijski službenici protiv 30-godišnjaka i 27-godišnjakinje podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela omogućavanja trošenja droga. 

Policijski službenici od 26-godišnjaka oduzeli 11,7 grama droge marihuane

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 27. siječnja, u 14.55 sati, u Ulici kralja Petra Svačića, legitimirali su 26-godišnjaka, te su kod istoga pronašli i oduzeli 11,7 grama droge marihuane. Policijski službenici protiv 26-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

Na graničnom prijelazu od putnika oduzeta droga kokain i marihuana

Na graničnom prijelazu Svilaj, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 28. siječnja, u 20.10 sati, kontroliran je osobni automobil (njemačkih nacionalnih i registracijskih oznaka), vozač, putnici i prtljaga. U zajedničkoj suradnji policije i carine, prilikom pregleda 40-godišnjeg putnika, kod istoga je pronađeno i oduzeto dva PVC paketića u kojima se nalazilo 0,56 grama droge kokain i 1,11 grama droge marihuane. Policijski službenici protiv 40-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI