NASLOVNADRUŠTVO
ONI ĆE SE ZAREDITI: Ovaj put nema Brođana!

FOTO: djos.hr

ONI ĆE SE ZAREDITI: Ovaj put nema Brođana!

24.6.2022. 11:27 | Đakovačko-osječka nadbiskupija PREGLEDA: 1056

Tijekom svečanog misnog slavlja u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2022. u 10.30 sati, polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije bit će zaređeni đakoni: Antun Nikolić (Župa sv. Antuna Padovanskog, Otok), Nikola Klemen (Župa Svih svetih, Đakovo), Stjepan Krešo (Župa sv. Ane, Tenja), Bernard Prelčec (Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Valpovo) te Florijan Zagorščak (Župa sv. Martina biskupa, Privlaka).

Antun Nikolić rođen je 13. kolovoza 1996. u Vinkovcima. Dolazi iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Otoku. Osnovnu školu pohađao je u Otoku, a srednju školu u Vinkovcima – opći smjer Gimnazije Matije Antuna Reljkovića. Po završetku srednje škole, 2015. godine stupa u Bogoslovno sjemenište i upisuje se na Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Diplomirao je 2020. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Mladomisničko geslo mu je Kao što mene posla Otac, i ja šaljem vas (Iv 20,21b). Mladu misu slavit će 17. srpnja u 10:30 u Župi sv. Antuna Padovanskog u Otoku.

Nikola Klemen rođen je 8. prosinca 1997. godine u Đakovu. Dolazi iz Župe Svih svetih (Đakovo 1). Osnovnu školu Vladimira Nazora završio je u Đakovu kao i Srednju strukovnu školu Antuna Horvata. Nakon završetka srednje škole 2016. godine, ulazi u Bogoslovno sjemenište u Đakovu i upisuje Katolički bogoslovni fakultet, koji završava 2021. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi svetoga Petra apostola u Osijeku. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Knjige o Jošui Odvaži se i budi hrabar (Jš 1,9). Mladu misu slavit će 10. srpnja u 10:30 u Župi Svih svetih u Đakovu.


Stjepan Krešo rođen je 19. ožujka 1993. u Osijeku. Dolazi iz Župe sv. Ane u Tenji. Osnovnu školu završio je u Tenji 2007. godine, a potom je upisao II. jezičnu gimnaziju u Osijeku, koju je završio 2011. godine. Teološko-filozofski studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu upisuje 2014. te isti završava 2020. godine. Istovremeno, od 2014. godine prolazi i svećeničku formaciju u Bogoslovom sjemeništu u Đakovu. Za đakona je zaređen 2014. godine, a đakonski je praktikum prolazio na Župi Bezgrešnog Srca Marijina u Slavonskom Brodu. Za mladomisničko geslo izabrao je posljednji redak iz Knjige Otkrivenja: Milost Gospodina Isusa sa svima! Mladu misu slavit će 31. srpnja 2022. u Župi sv. Ane u Tenji.

Bernard Prelčec rođen je 10. ožujka 1996. u Osijeku. Dolazi iz Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Valpovo. Osnovnu školu Matije Petra Katančića završio je u rodnom Valpovu. Nakon osnovne škole završio je Opću gimnaziju u Valpovu. Prve dvije godine Katoličkog bogoslovnog fakulteta završio je u Zagrebu, a zadnje tri u Đakovu, gdje je i diplomirao 2021. godine. Za đakona Đakovačko-osječke nadbiskupije zaređen je 10. listopada 2021. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi Svih svetih u Đakovu. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Prve Ivanove poslanice „Bog je ljubav“ (4,16). Mladu misu slavit će 3. srpnja u 10 sati u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu.

Florijan Zagorščak rođen je 29. svibnja 1997. u Vinkovcima. Dolazi iz Župe sv. Martina biskupa, Privlaka. Osnovnu školu završio je u rodnoj Privlaci. Nakon osnovne škole završio je Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Prve tri godine Katoličkog bogoslovnog fakulteta završio je u Zagrebu, a zadnje dvije u Đakovu, gdje je i diplomirao 2021. godine. Za đakona Đakovačko-osječke nadbiskupije zaređen je 10. listopada 2021. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi sv. Martina biskupa u Bošnjacima. Za mladomisničko geslo izabrao je redak Psalma 18 „S Bogom svojim preskačem zidine!” (18,30). Mladu misu slavit će 24. srpnja u 10 sati u Župi sv. Martina biskupa u Privlaci.
*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

SLAVONSKI BROD VRIJEME

ČITAJTE NA SBonline

.

Danas oblačno s povremenom kišom

.

U Hrvatsku stiže hvale vrijedna aplikacija koja bi vam mogla pomoći pri uštedi plina

.

Pitam se samo stidite li se Radovane-Radovane Fuchs?

.

PROŠLE GODINE SU DOBILI NAGRADU: Otkrili što nas očekuje ove godine

.

Pleterničanku (22) ʺsigurna dojavaʺ na kladionici koštala 5,500 kn

.

Predstavljen program 15. Festivala amaterskih kazališta

.

Mlijeko postaje luksuz, cijena po litri prelazi 10 kuna, a svi se pitaju hoće li i tu država intervenirati

.

U RH dosad 12 slučajeva majmunskih boginja. Planira li se masovno cijepljenje?

.

Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje

.

OVO MOGU SAMO ONI: Sinoć je napravljen spektakl. Što nas očekuje danas?

.

DONOSIMO: Evo koliko nas dijeli od povijesno niskog vodostaja u Sl. Brodu

.

POLICIJA MOLI ZA POMOĆ: U Sl. Brodu nestala djevojka

.

Pet brodskih obitelji dobilo opremu za novorođenčad

.

NOVI UDAR NA POTROŠAČE: Sirevi skuplji i do 100%

.

Dolazi nam novi toplinski val, temperature se penju do +39 stupnjeva!

.

EVO REKORDERA: Policija provodila pojačan nadzor

.

POLICIJA OBJAVILA FOTKU: Evo kako Brođanin uzgaja marihuanu

.

EVO KAKO JE BROĐANIN PREVAREN: Policija traga za počiniteljem

.

Hugići iz Slavonskog Broda brončani na državnoj završnici u odbojci

.

RADIT ĆE I SUBOTOM: Objavljeni detalji

.

Sve više slučajeva ‘prebjega’ stranih radnika iz Hrvatske: Iz tvrtke odlaze s mobitelima i u radnoj odjeći

.

Pčelari u teškoj situaciji: “Meda je malo, prinosi su dosta smanjeni”

.

I OVO SE DOGAĐA: Lopov provalio u kuću i ukrao smrznuto meso iz hladnjaka

.

Hoće li se u Hrvatskoj uskoro s hrane ukinuti oznaka ʼnajbolje upotrijebiti doʼ?

.

Večeras spektakl na nebu: Evo detalja

.

Povlači se poznata hrana za pse, nemojte ju davati kućnom ljubimcu

.

Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje

.

Evo koji će biti najmanji iznos koji ćete dizati na bankomatima kad se uvede euro

.

Proslavljen blagdan sv. Lovre u Sl. Brodu

.

OVO MORATE PROČITATI: Za sve rođene 1950-ih, 60-ih, 70-ih i 80-ih...

FOTONALAZ

KRENULO SE S EUROM NA BRODSKOJ TRŽNICI: Evo koliko košta rajčica