• preuzmi

  Istaknuto | Scena/kultura | Vijesti

  DO 1. RUJNA OTVORENE SU PRIJAVE ZA NATJEČAJ

  Želite snimiti film u Hollywoodu? Prijavite se na natječaj za mlade filmaše!

  N.M.M.  / 27.08.2017 @ 19:34 - 2.582 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival, koji će se održati u Karlovcu od  12. do 16. rujna, u suradnji s filmskim programom Relativity School iz Los Angelesa, raspisao je natječaj za filmsku ideju/priču koja će jednog mladog filmaša na kraju odvesti u Hollywood.

  Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina iz zemalja nastalih na području bivše Jugoslavije i traje do 1. rujna 2017., a prijave se zaprimaju na e-mail adresu marijaratkovic@gmail.com.

  Relativity School iz L.A.-a jedan je od najcjenjenijih filmskih programa u Americi koji je rađen u uskoj suradnji s holivudskim studijima.

  Na natječaju će biti odabrano pet kandidata koji će svoje filmske ideje, u sklopu radionice ‘Pack&Pitch’ na ovogodišnjem Four River Festivalu, razraditi s profesionalnim mentorima iz Škole. Nakon toga će pet mladih filmaša u obliku pravog pitchinga prezentirati svoje zamisli svim sudionicima festivala. Autor najboljeg pitcha za nagradu dobiva odlazak u Los Angeles na trotjednu radionicu u okviru Relativity School-a sljedećeg ljeta.

  Lanjski pobjednik, Rudolf Ravbar upravo se vratio iz L.A.-i pun je dojmova:

  “U ova tri tjedna naučio sam mnogo toga vezanog uz film; prošli smo sve, od pisanja scenarija pa sve do montaže i postprodukcije i vjerujem da će mi to znanje koristiti u budućnosti. Završni projekt mi je film Phobia koji sam prezentirao na prošlogodišnjem Four River Film Festivalu. Dobio sam najboljeg mentora na fakultetu tako da, kada smo ujedinili snage, film na kraju mora biti sjajan. Uz dobro društvo i zanimljive radionice bilo je ovo odlično iskustvo.”

  Sudionici na natječaj trebaju poslati:

  • sinopsis budućeg filma; radi se o kratkom igranom filmu u trajanju do 10 minuta
  • redateljsku koncepciju
  • dobrodošli su (ne i nužni) razrađeniji storyboard, kao i linkovi na dosadašnje radove
  • kratku biografiju redatelja

  Ekipa iz Relativity School-a ističe da će posebno vrednovati pripovjedački inventivne filmske pričekoje pokazuju jedinstvenu autorsku viziju.

  /medijskapismenost.hr/

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa