• voznja660

  Crna kronika | Istaknuto | Servisne | Vijesti

  POVEĆAN BROJ PREKRŠAJA KORIŠTENJA MOBITELA U VOŽNJI

  Vozači, ne koristite mobitel u vožnji!

  N.M.M.  / 17.07.2017 @ 14:00 - 1.435 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Praćenjem stanja sigurnosti cestovnog prometa na razini države u prethodnom razdoblju utvrđeno je povećanje broja prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama ili teškim tjelesnim ozljedama.

  U prometnim nesrećama između ostalih, učestalo sudjeluju mladi vozači, grubim kršenjem prometnih (prelazak vozila na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera ili slijetanje vozila sa kolnika). Postoji mogućnost da je u određenim slučajevima vozač neposredno prije događaja ili u trenutku prometne nesreće koristio mobitel ili drugi uređaj na način koji bi umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom.

  Na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, za šest mjeseci ove godine, uspoređujući statističke pokazatelje za isto razdoblje prošle godine, broj prometnih nesreća smanjen je za 1.7 %. U šest mjeseci ove godine evidentirano je 355 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, što je za 124,7 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

  Kako bi se stradavanje osoba u prometnim nesrećama i broj prometnih nesreća sveo na minimum, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, pojačano će u narednom razdoblju, postupati prema sudionicima u prometu, posebice prema onima koji grubo krše prometne propise činjenjem prekršaja, a koji su najčešći uzrok prometnih nesreća s najtežim posljedicama, poglavito u noćnim satima, te u dane vikenda.

  Također će se posebna pozornost obratiti na prekršaje korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Policija podsjeća sudionike u prometu na obvezu pridržavanja prometnih propisa te opasnosti korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa