• Istaknuto | Scena/kultura

  BJELOVAR

  Učenice brodske glazbene škole osvojile prva tri mjesta

  Objavio: Ivica Janković / 02.11.2016 @ 06:00 - 15.666 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • SLAVONSKI BROD – Sedmero učenika srednje Glazbene škole Slavonski Brod sudjelovali su na 6. hrvatskom natjecanju iz povijesti glazbe, održanom 26. listopada 2016. godine u Bjelovaru.

  Izvrstan uspjeh predvode tri učenice koje su osvojile prva tri mjesta – Elena Wachtler (2. r. SGŠ; prva nagrada), Erika Wachtler (3. r SGŠ; druga nagrada) i Lara Majcen (2. r. SGŠ; treća nagrada), dok su ostali učenici primili diplome za sudjelovanje na natjecanju – učenica 2. r. SGŠ Ana Erešte učenici 1. r. SGŠ Katarina Aračić,Lana Ćato i Bruno Juričić.

  Tema ovogodišnjeg natjecanja bio je skladatelj Claudio Monteverdi čiju će veliku obljetnicu – 450 godina od rođenja – glazbeni svijet slaviti sljedeće 2017. godine. Pripremajući se te rješavajući na pisanom ispitu stotinu pitanja iz zadane literature učenici su mnogo toga novoga naučili o renesansno/baroknom skladatelju Monteverdiju, o njegovim glazbenim idejama i kontekstu vremena u kojemu je živio i djelovao, što će im svakako pomoći u razumijevanju glazbe tih davnih stoljeća.

  Natjecanje je organizirala Glazbena škola Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara, a slavonskobrodski učenici pristupili su natjecanju pod mentorstvom prof. Mirte Špoljarić. Na natjecanju s temom Claudija Monteverdija sudjelovalo je 18 učenika iz Bjelovara, Zadra i Slavonskog Broda te dvije studentice iz Zagreba, a prvih petero s najvišim brojem bodova bivaju nagrađeni simboličnim nagradama. Svima im, pak, kao uspomena ostaje prigodna majica s Monteverdijevim likom i ono najvažnije – novo znanje koje su stekli.

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa