• 884369c943f7e842bedf

  Foto: Reuters/PIXSELL

  Istaknuto | Politika | Vijesti

  ‘Sredite te svoje loše momke ili vam šaljem američku vojsku…’

  Objavio: Ivica Janković / 02.02.2017 @ 08:52 - 2.095 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je u telefonskom razgovoru svom meksičkom kolegi Enriqueu Peni Nietu slanjem vojske. Ljute ga “loši momci”…

  Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je u telefonskom razgovoru svom meksičkom kolegi Enriqueu Peni Nietu slanjem vojske. Ljute ga “loši momci” u blizini granice koje meksička vojska nije u stanju zaustaviti.

  Nije jasno na koje je “loše momke” mislio – narko kartele, migrante ili oboje.

  Imate hrpu loših momaka dolje. Ne činite ništa da ih zaustavite. Mislim da je vaša vojska u strahu, ali naša nije pa bih ju mogao poslati da se pobrine za to, rekao je navodno Trump, a prenosi AP pozivajući se na transkripte telefonskog razgovora koji su “iscurili”.

  Razgovor Trumpa i Nieta bio je dogovoren s ciljem izglađivanja odnosa narušenih nakon najave predsjednika SAD-a o gradnji zida na granici koji bi Meksiko trebao platiti što su u toj zemlji odlučno odbili.

  Iz transkripta nije moguće vidjeti što mu je Nieto odgovorio u razgovoru vođenom prošlog petka.

  Bijela kuća nije komentirala ove informacije dok meksičke vlasti tvrde da nisu točne i da su dvojica predsjednika imala “konstruktivan razgovor”.

  ‘Šaljete mi nove bostonske bombaše’

  Washington post piše pak kako je Trump vodio još jedan buran telefonski razgovor i to s australskim premijerom Malcolmom Turnbullom. Sukobili su se oko sporazuma koji je Obama potpisao s Australcima o prihvatu 1250 izbjeglica iz prihvatnih centara u otočnoj državu Nauru i otoku Manus u Papui Novoj Gvineji.

  To je najgori sporazum. Ubit će me politički ovdje zbog toga. Želite mi uvaliti nove bostonske bombaše, urlao je Trump na Turnbulla.

  Umjesto planiranih sat vremena, razgovor je trajao tek 25 minuta.

  Izvor: 24sata.hr
  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa