• 20171018_184143

  (Foto: Ivica Janković)

  Drustvo i infrastruktura | Istaknuto | Vijesti

  UŽAS!

  SLAVONSKI BROD – Željeznički kolodvor, smrad, pijanci, dileri i prostitutke

  Objavio: Ivica Janković / 19.10.2017 @ 18:40 - 22.172 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Prvu sliku našega grada, putnik namjernik dobiva već na izlasku iz vlaka. Neuredna i zapuštena zgrada željezničkog kolodvora (nekoć ljepotica, puna ljudi, trgovina, putničkih torbi i izložbenih ormarića) govori o nebrizi ovlaštenih osoba HŽ-a za svoje putnike.

  Dok se većina putnika odlučuje za putovanje autobusom, što zbog brzine, što zbog puno nižih cijena karata, što zbog urednosti, vlakovima najviše putuju naši učenici srednjoškolci.

  Pokidane klupice, hladnoća, razbijena stakla, dileri, prostitutke, alkoholičari, beskućnici kojima je kolodvorska birtija vjerojatno prva i posljednja destinacija na kojoj su bili toga dana – nisu niti malo lijep prizor niti mjesto na kojima bi naša djeca trebala čekati svoje vlakove.

  Prije nekoliko godina, u vrijeme remonta željezničke pruge, učenici su kasnili na nastavu i više sati, a na povratku kući, također više sati čekali vlakove u hladnoj čekaonici. O svemu je obaviještena i pravobraniteljica za djecu i mladež, međutim, ništa se nije dogodilo, osim prehlada i još više izostanaka s nastave.

  Kao društvo, moramo se zapitati tko brine o sigurnosti naše djece na ovom, još uvijek vrlo prometnom mjestu? Gdje su službene osobe koje bi trebale paziti na sigurnost u čekaonici i tamnim kutevima kolodvora? Povremeno navrati policijska ophodnja, no, čini se, nedovoljno. Zgrada polako ali sigurno propada, a kolodvorska čekaonica postaje jedno od onih ukletih mjesta na koja ne treba ići zbog vlastite sigurnosti. I, da, zaista sve više podsjeća na berlinski kolodvor ZOO iz 80-tih godina, mjesto na kojemu se skupljaju oni koji nikamo ne putuju.

  Prema spoznajama do kojih je SBonline neslužbeno došao razgovarajući s svakodnevnim korisnicima Željezničkog kolodvora javna je tajna da se na kolodvoru bez ikakvih problema mogu pribaviti marihuana “upitne kvalitete” pa se s razlogom pitamo da li je i to razlog kašnjenju učenika u svoje učionice!? Raspačavanje opijata među maloljetnom djecom je više nego nedopustivo i s zgražanjem smo primili takve informacije.

  Vodeći se dolaznim informacijama također nam je prinešeno k znanju da se po kolodvoru skitaju i “mlade dame noći” koje nerijetko učenicima nude svoje usluge za povlaštenu cijenu.

  Tragom informacija otišli smo na kolodvor, posjetivši sanitarni čvor iz kojeg se širi nesnosan smrad, o neurednosti ne treba previše trošiti riječi vidljivo je i na fotografijama koje su priložene niže teksta.

  Informacijama do kojih smo došli trebaju se ozbiljno pozabaviti ne samo institucije koje se brinu za čistoću, održavanje i funkcionalnost kolodvora nego prvenstveno i policija koja neminovno treba uvesti reda u primarne segmente našeg društva, prvenstveno misleći na sigurnosti te spriječiti sve nelegalne radnje koje se očito tamo događaju jer ipak se radi o našoj mladosti kojoj treba omogućiti bezbrižno odrastanje i školovanje bez utjecaja vanjskih čimbenika nevezanih za u ovom slučaju za školstvo odnosno nelagalne stvari koje se tamo očigledno mogu bez problema pronaći te konzumirati.

  Ovom temom i situacijom ćemo se i u budućnosti baviti i biti će fokus našeg interesa i iskreno se nadamo da će se ubrzo početi odvijati stvari na bolje a mutne radnje iskorijeniti.

  20171018_180521
  20171018_184108
  20171018_184143 20171018_184748 20171018_184834 20171018_184843 20171018_184930

  /Ivica Janković/

  Facebook

  2 komentara na “SLAVONSKI BROD – Željeznički kolodvor, smrad, pijanci, dileri i prostitutke”

  1. Andrea Maur kaže:

   Financiranje i kredit za sve.
   U suradnji s nekoliko partnerskih banaka; imamo kapital koji se koristi za davanje kredita bilo kojoj ozbiljnoj osobi. Naša je kamatna stopa 3% godišnje između 1 i 25 godina. Za više informacija kontaktirajte nas na sljedeći e-mail: andreamaur3@gmail.com
   Whatsapp: +33756851876

  2. […] portal SB online javlja kako je neslužbeno došao do informacija, razgovarajući sa svakodnevnim […]

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa