• 171103111840680

  Istaknuto | Kultura | Vijesti

  DVIJE MLADENKE

  SLAVONSKI BROD – Sklopljeno prvo životno partnerstvo…

  Objavio: Ivica Janković / 04.11.2017 @ 10:11 - 11.485 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • SLAVONSKI BROD – I Slavonski Brod upisao se na listu gradova u kojima je sklopljeno životno partnerstvo između osoba istog spola. Ovu informaciju potvrdili su nam u Matičnoj službi Brodsko-posavske županije.

  – Riječ je o životnom partnerstvu sklopljenom između dvije ženske osobe, od kojih je jedna s područja grada Slavonskog Broda – potvrdio nam je u telefonskom razgovoru Mirko Vilajtović, dodavši tek kako se svečani čin dogodio tijekom jučerašnjeg dana, piše SBplus.

  Kao i kod sklapanja braka, tako su i dvije djevojke koje su odlučile sklopiti životno partnerstvo, prijavu Matičnom uredu iskazale u zakonskom roku od 30 do 45 dana. Kako su ispunile sve zakonske uvjete nije bilo razloga da ne pristupe trenutku koji će obilježiti njihov daljnji životni put. Tijekom jučerašnjeg dana u službenim prostorijama Matičnog ureda u Slavonskom Brodu izrekle su potvrdu svoje želje za zajedničkim životom.

  I na taj način nisu samo označile svoj novi životni put, u kojem im želimo puno sreće, nego su otvorile vrata i svima ostalima koji su do sada možda dvojili. Dvije mlade dame možda ih ohrabre, jer – bez obzira na ‘seoske priče’ kojih će sigurni smo biti, one su imale dovoljno hrabrosti živjeti svoj san. I pri tome su ostavile i trag u povijesti kao prvi par koji je životno partnerstvo sklopio u Slavonskom Brodu.

  Izvor: SBplus
  Foto: SBplus

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa