• mato_gavran

  Istaknuto | Politika | Vijesti

  Slavonski Brod – Preuzima li Mato Gavran “svetu dužnost” upravljanja županijom?

  Objavio: Ivica Janković / 08.02.2017 @ 17:43 - 8.690 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Bez obzira što smo u  vremenskim ne/prilike još uvijek u debeloj hladnoći ovdašnja politička situacija je itekako zadnjih dana i više nego uzavrela.

  Slažu se političke kockice, izbacuju se politički prvaci za kandidate u predstojećim nam lokalnim izborima, traže se lijepi, mladi zgodni, putra na glavi, može malo i ako se otkrije neće puno naškoditi.

  Krenimo s desnicom pa završimo s ljevicom. Slavonski Brod, za sada kako stvari stoje i po neslužbenim informacijama svoje ambicije zasjesti u gradonačelničku fotelju imaju, stari vuk aktualni gradonačelnik Mirko Duspara, mlada ambiciozna Slavica Lemaić, pošteni dobri Slavonac Hrvoje Špicer, te politčki iskusni znalac Boro Grubišić.

  Na poimence nema smisla trošiti slova i dodamo li spomenutima još dvoje, troje nadolazećih kandidata tu će se biračko tijelo razvodniti u korist aktualnog gradonačelnika (Dont) te mu ovim putem unaprijed čestitamo na još jednom osvojenom gradonačelničkom mandatu i tu završava svaka daljnja kalkulacija bez obzira koliko matematika bila egzaktna znanost.

  Međutim sportskim riječnikom rečeno gužva u šesnaestercu je u borbi za Županijsku skupštinu i fotelju župana.

  Raspolažući ne/relevantnim insajderskim informacija a koje se tiču do sada neprikosnovene dugogodišnje vladavine HDZ-a na području Brodsko-posavske županije i opće poznatog “idiličnog” odnosa aktualnog župana Danijela Marušića te predsjednika županijske organizacije HDZ-a Pere Ćosića koji je ujedno mimo svoje dobre volje a u dobrom duhu vjernosti i poslušnosti svojoj stranci ipak prihvatio aktualnog župana za kandidata na predstojećim lokalnim izborima što ujedno županu ne daje garanciju da će njegova matična organizacija za njega i odraditi terenski rat te će zasigurno do kraja izborne noći biti na tankom ledu. S druge strane nekadašnjem kandidatu za župana iz redova SDP-a Mati Gavranu obzirom na nehomogen HDZ vrata su širom otvorena da dobije ni kriv ni dužan nekoliko postotnih poena koliko mu je nedostajalo zadnji puta i da se uhvati kormila vođenja županije.

  Ne aludirajući i objektivno razmišljajući otvorio se ogroman politički prostor prema birčkom tijelu koje HDZ iz poznatih i nepoznatih razloga neće motivirati te kao i u slučaju Slavonskog Broda svaki dodatni kandidat će razvodniti biračko tijelo u korist eventualne kandidature Mate Gavrana. Ovom prilikom bi od Mate sasvim korektno i realno bilo da se kandidira s više nego realnim šansama za političku pobjedu. U najgorem slučaju u cijeloj novonastaloj situaciji nadamo se da je Gavran prepoznao priliku situacije a u jednu ruku je i dužan žiteljima Brodsko-posavske županije dati mogućnost izbora njega samoga.

  Također uzimajuću u obzir SDP-ovu praksu široke koalicije (osam potencijanih stranaka) kojima bi bez puno razgovora Mato svima bio više nego prihvatljiv izbor kandidata ispred SDP-a, a drugima za podršku ispred njih samih kao kandidata s više nego dobrim referencama.

  Naš lokalni medijski magnat SBplus koji je u svojim nedavnim pisanjima, međuostalim pred svoje čitatelje izbacio i upitnik po naslovom “Kako ocjenjujete rad brodsko-posavskog župana Marušića?” Obzirom na spominjemo najači ovdašnji medijski portal možemo ga u neku ruku smatrati i relevantnim.

  Uz sam osvrt SBplus-a na rad župana Marušića niže članka može se iščitati i mišljenje javnog mijenja u obliku komentara koje u najkraćim crtama možemo u najmanju ruku ocijeniti pogubnim za aktualnog župana. Spomenutu ocijenu možemo predočiti i u činjenične brojke te su čitatelji spomenutog članka i upitnika o radu župana Marušića ocijenili s ocijenom 1 (nedovoljan) njih 42%, s ocijenom 2, 12%, s ocijenom 3, 10%, s ocijenom 4, 8% te s ocijenom 5, 28%,  sve skupa na solidnom uzorku glasova njih za sada 707. Spomenuti članak možete pročitati OVDJE a dalje svima vama na razmišljanje.

  Autor: Ivica Janković

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa