• screenshot-55

  Istaknuto | Vijesti

  SLAVONSKI BROD – Policijski službenici održali predavanje na temu “Oblici nasilja – stop nasilju”

  Objavio: Ivica Janković / 16.02.2018 @ 14:57 - 470 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Dana 15. veljače, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavske, održali su edukativno predavanje, u Centru za promicanje inkluzije, u Slavonskom Brodu, na temu „Oblici nasilja – Stop nasilju“.

  Pritom su upoznali korisnike Centra o problematici nasilja, oblicima i vrstama nasilja, koje ne mora biti samo fizičko, već i verbalno, socijalno, emocionalno, seksualno, vjersko, rasno i nacionalno.

  Na primjerima pojave nasilja, korisnici Centra su aktivno sudjelovali u njenom prepoznavanju i načinima sprečavanja. Također su upoznati s novim oblikom nasilja – internetsko nasilje. Poučeni su o tome, o kakvom nasilju se radi, što obuhvaća, te kako ga prepoznati.

  Ukoliko im se dogodi takav oblik nasilja, educirani su o načinima zaštite, te kako pomoći policiji u cilju žurnijeg pronalaska zlostavljača. Posebno su upozoreni da budu oprezni, te ne daju svakome broj mobitela, paze kakve chat usluge koriste preko mobitela, te ne odgovaraju na poruke s nepoznatog broja ili na poruke nepoželjnog sadržaja s poznatog broja.

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa