• slav-brod

  Foto: Ivica Janković

  Istaknuto | Politika | Vijesti

  Slavonski Brod – Nova porezna reforma već se u siječnju loše odrazila na proračun grada

  Objavio: Ivica Janković / 02.02.2017 @ 07:42 - 2.498 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Hrvatski sabor je u prosincu 2016. godine usvojio novu reformu Zakona o porezu na dohodak, a njene odredbe već u siječnju ove godine pokazuju utjecaj na smanjenje izvršenja proračuna Grada Slavonskog Broda.

  Naime, u siječnju 2016. godine izvršenje prihoda od poreza na dohodak iznosilo je gotovo 6,5 milijuna kuna, a u istom razdoblju 2017. godine ono je iznosilo nešto više od 5,5 milijuna kuna. U uputama o planiranju proračuna za 2017. godinu Ministarstvo financija obvezalo se da će jedinicama lokalne samouprave isplatiti razliku između prihoda od poreza na dohodak koji su ostvarivali tijekom 2016. godine te onoga kojeg će ostvarivati kroz 2017. godinu. Navedena razlika trebala bi biti isplaćena do petnaestog u mjesecu za prethodni mjesec, a kroz sljedećih nekoliko dana će se pokazati hoće li to biti i realizirano.

  Podsjetimo, reforma Zakona o porezu na dohodak koja je stupila na snagu u siječnju 2015. godine utjecala je na znatno smanjenje proračuna, pa je tako Grad Slavonski Brod u 2015. godini izgubio oko 8,3 milijuna kuna prihoda od poreza na dohodak u odnosu na 2014. godinu. Kakve će učinke imati porezna reforma iz 2017. godine za jedinice lokalne samouprave, ostaje nam tek vidjeti.

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa