• img_4063

  Mario Macan (Foto: Ivica Janković)

  Drustvo i infrastruktura | Istaknuto | Vijesti

  SLAVONSKI BROD – Danas je “Konoba Brešić” zasjala u obnovljenom ruhu….

  Objavio: Ivica Janković / 10.11.2017 @ 21:16 - 5.638 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Nekad poznata i dobro posjćena “Konoba Brešić” zasjala je u novom sjaju sa novim mladim vlasnicima.

  Poslovnu priliku su prepoznali brodski mladi poduzetnici iz svijeta medija i marketinga Mario Macan i Gašper Mandir. Vodeći se željom da rodnom gradu vrate nešto što pripada samom srcu Broda.

  Naglašavajuči kako je “Konoba Brešić” bila važno brodsko središte slavonske kulture i hrane te jedno od rijetkih mjesta gdje se mogla pojesti kvalitetni riblji specijaliteti.
  Več dugo brodskoj gastro ponudi nedostaje jedno takvo mjesto te ga mi nastojimo ovim projektom vratiti u nekadašnji puni sjaj.

  Gastronomska ponuda konobe objediniti će najbolja jela slavonske kuhinje i riblje ponude koja će biti dostupna svaki dan kako Brođanima tako i brojnim turistima koji traže autohtonu slavonsku ponudu.

  Bilo nam je od iznimne važnosti u Slavonski Brod vratiti vrhunske mlade kuhare iz Zagreba te u vremenu kada kolone Brođana traže bolji život izvan granica lijepe naše pokazati da se može drugačije.

  Mladi kuhari Gordan Milić vrhunski pizza majstor i pita majstor je prepoznao viziju Konobe Brešić i slavonske gastronomije te se odlučio vratiti u svoj rodni grad odbivši poznate Zagrebačke restorane. Brodski tim nije stao samo na njemu te je iz zagrebačkih restorana vratio i nekad brodskog kuhara Petra Rubila mladog perspektivnog kuhara, koji je još uvijek željan kuharskog znanja i dokazivanja, koji će zajedno u Konobi Brešić činiti vrhunski tim mladih kuhara spremnih da gradu Brodu ponude ponudu kakva u Brodu još nije viđena.

  Naglasak se stavlja na isključivo rad sa domačkim OPG-ovima i domaĆom hranom kako bi ponuda bila što autohtonija i kako bi se trud i rad naših seljaka pretočio u vrhunske gastronomske specijalitete.

  “Konoba Brešić” očekuje pokazati da roštilji, pite i pizze mogu biti bolje nego što ih do sad Brođani mogu kušati u ponudi restorana.
  Zapošljavanjem šest ljudi želimo pokazati da u ovaj projekat ne ulazimo iz avanture već iz stvarnog promišljanja potreba gradske ponude te kanimo ovdje ostati i razvijati se.

  Želja nam je od iduće godine dovoditi svaki tjedan jednu od poznatih svjetskih kuhinja na menije naše redovne ponude te približiti Brođanima kako izvornu slavonsku kuhinju tako i brojne druge svjetske kuhinje. Dašak svijeta u malom Brodskom čudu Konobi Brešić.

  Konoba Brešić biti će otvorena radnim danom od 09-22 sata a vikendom do 23 sata.

  Također kroz politiku vođenja našeg ugostiteljskog objekta želimo pokazati i svoju socijalnu osjetljivost na način da ćemo potrebitijima, umirovljenicima i studentima obroke omogućavati po pristupačnijoj cijeni te ćemo višak obroka svakodnevno proslijeđivati u humanitarne svrhe u dogovoru s ustanovama koje su već i organizirane i na raspolaganju potrebitima.

  Vjerujemo da će vrhunska hrana i ponuda učiniti razliku u brodskoj gastronomiji i biti poseban biser u turističkoj ponudi Grada Slavonskog Broda ali i šire.

  img_4063

  img_4066

  unnamed

  /Ivica Janković/

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa