• img_2112-916x610_c-jpg-nggid03104-ngg0dyn-375x250x100-00f0w010c010r110f110r010t010

  Drustvo i infrastruktura | Istaknuto | Vijesti

  Sanja Nuhanović, budući ravnatelj Kazališno-koncertne dvorane “Ivana Brlić-Mažuranić”?

  Objavio: Ivica Janković / 02.12.2017 @ 11:07 - 3.282 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • SLAVONSKI BROD – Obzirom da je Gradska uprava krajem proteklog mjeseca raspisala natječaj za ravnatelja Kazališno-koncertne dvorane “Ivana Brlić-Mažuranić” slijedom događaja interesiralo nas je tko bi mogao naslijediti poraženog kandidata za gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoja Špicera.

  Konstatacijom tko bi mogao naslijediti Hrvoja Špicera otklonili smo mogućnost da bi dosadašnji ravnatelj mogao i ostati na čelnom mjesti “Brlićke”

  Vrativši se ne puno u povijest i skoro netom završenih lokalnih izbora u kojima se Hrvoje Špicer “nekorektno” kandidirao” za gradonačelnika Slavonskog Broda, nekorektno zastupamo mišljenje činjenicama da se kandidirao protiv svog “šefa” aludirajući pri tome na posao u Kazališno koncertnoj dvorani a korektno bi bilo da je u četiri oka prije kandidature sjeo s svojim nadređenima odnosno s gradonačelnikom Dusparom i korekno na stol predočio svoje planove, programe i vizije budućnosti našeg grada, pri tome s istim odmjeriti programske snage s gradonačelničkim uz “mušku” tvrdnju da su njegovi bolji i kvalitetniji te ih ih istom mjerom zastupati. Uvjereni smo da u takvoj konstalacji snaga i takvim nastupom sada ne bi imao problem s svojim ravnateljskim mjestom u kazališno koncertnoj dvorani bez obzira na političko natjecanje za gradonačelnika jer bi to u svakom pogledu bila tek tada fer utakmica.

  S druge strane, Mirko Duspara koji je u drugom krugu lokalnih izbora u lipnju mjesecu pobijedio u utrci za gradonačelnika Hrvoja Špicera s 2.108 glasova više ili s cca 10% razlike, također uzevši u obzir da koalicija na čelu s HDZ-om “brljala” s kandidatima te se povlačili razno razni repovi i kuloarske priče oko kandidature Vlade Prskala za zamjenika gradonačelnika Hrvoju Špiceru, lošim i nekorektnim naglašavamo političkim potezima Špicer je zapečatio svoje kulturno djelovanje u ulozi ravnatelja “Brlićke” koje opet naglašavamo ne bi trebalo biti političko pitanje već isključivo stručno(st).

  Cijelim spletom okolnosti oko kampanje za gradonačenika bazirajući se na skupove kojima je trebao biti prezentiran od strane pojedinog kandidata plan, program i vizija razvoja i upravljanja Slavonskog Broda sveo se u jednom taboru na “pljuvanje2 Duspare a u drugom (Dusparinom) na stvarno prezentiranje stanja i prezentiranja rada u budućnosti. Takvim načinom vođenja kampanje Špicer je stavio točku na I svog političko/kulturnog života od strane Duspare i samo političkog od svog tabora.

  Osuđujemo sam način čina kandidature za gradonačelnika Špicera i način vođenja vokabularne kampanje, također i osuđujemo revanšizam koji će se desiti od strane Duspare jer de facto jedno s drugim ne bi trebalo previše miješati, ali politika je k…. pa će to tako biti.

  Nadalje političko/procijeniteljski znalci su već proljetos predvidjeli razvoj ovakve situacije koja će se dešavati krajem tekuće godine te analizom svih događaja izvukli smo zaključak da dosadašnji ravnatelj  Kazališno-koncertne dvorane “Ivana Brlić-Mažuranić” Špicer sasvim sigurno više neće biti ravnatelj.

  Unatoč svim propisima i uvijetima koje treba zadovoljavati za radno mjesto ravnatelja KKD-a, određeni manevar uvijek postoji te iz naših pouzdanih izvora s više strana uvjereni smo da izgledna buduća ravnateljica “Brlićke” je Sanja Nuhanović (profesor glazbene kulture), što se stručnosti tiče više nego kompetenta za čelno mjesto kazališno koncertne dvorane. Dugi niz godina je aktivno uključena u kulturno, umjetnički, znanstveni i nastavni život grada Slavonskog Broda, vlasnica je velikog broja nagrada i priznanja u kulturno umjetničkom svijetu, voditelj raznih projekata vezanih za kulturno društveni život te aktivni član više strukovnih udruga i organizacija.

  /Ivica Janković/

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa