• dautovic

  Istaknuto | Vijesti | životne priče

  ODBJEGLI MLADOŽENJA

  Rekao je ‘DA’ pa odjurio gasiti požar…

  N.M.M.  / 13.07.2017 @ 09:26 - 3.330 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Trenutak prije svečane večere prišao mi je i tiho rekao da mora ići. Mislila sam da je posrijedi neka svatovska šala, ali kad sam vidjela da ih nema 40 minuta, shvatila sam da je ozbiljno, rekla je mladenka Anita Dautović, pišu 24sata.

  Međutim, mladoženja Dario Dautović (29) u tom se trenutku vratio na svadbu zajedno sa svojih deset kolega, članova mjesnog DVD-a. Anita je odahnula. I sama je vatrogasna časnica i tajnica u DVD-u, pa za izvanredne situacije, kaže, uvijek ima razumijevanja.

  U petak oko 20.30 sati, prije same svečane večere na svadbi u Godinjaku kraj Nove Gradiške, došla je dojava Državne uprave za zaštitu i spašavanje o požaru u obližnjem selu Tisovcu.

  – Situacija je bila takva da se odmah moralo ići na intervenciju. Uopće se nismo dvoumili – rekao je Dario. Dodao je da je svatova bilo dosta, pa nitko nije ni primijetio kad su “nestali”.

  – Odjurili smo u dom DVD-a, preodjenuli se, odnosno svečana odijela zamijenili vatrogasnima. Krenuli smo u dva kilometra udaljeni Tisovac. Tamo smo ustanovili da, nasreću, ne gori šuma, kako nam je prvo javljeno, već veliko divlje odlagalište otpada uz samu državnu šumu. Spremalo se nevrijeme i morali smo brzo sve pogasiti – objasnio je mladoženja.

  Vatru na površini od oko 350 četvornih metara ugasili su relativno brzo, za nekih pola sata. Potom su se požurili natrag u dom, vatrogasne odore opet zamijenili svečanim odijelima i vratili se na svadbu, kao da ništa nije ni bilo. Na intervenciji je bio i Dariov kum Stjepan Marinović, koji je također vatrogasac.
  – Kad sam vidjela da dečki trče prema vatrogasnom domu, bilo mi je jasno da se stvarno radi o požaru, ali nisam mislila da će i moj suprug Dario s njima. Pitala sam njegovu mamu gdje je Dario i rekla mi je da su otišli na požar. Nisam mogla vjerovati, bila sam zatečena. A onda sam se sjetila da mi je uvijek govorio da će, ako se dogodi neki požar, uvijek morati ići. Ugodno me iznenadio i ponosna sam na njega i ostale vatrogasce, naše goste – rekla je Anita. Tvrdi da su gosti tek puno kasnije saznali za pothvat Darija i njegove ekipe.

  – Gosti su tada počeli naručivati sviračima pjesme za nas i zahvaljivati nam. Bilo je to lijepo od njih. Moji kolege i ja opet bismo napravili istu stvar ako bi došla dojava o nekom požaru. To nam je u krvi. Dok se bavimo našim poslom, te pomažemo i spašavamo, srce nam je veliko kao kuća. Svatko od nas vam to može potvrditi. Taj je osjećaj teško opisati i ništa ne bi radili radije – rekao je Dario.
  Od petka su Dario i ostali vatrogasci postali pravi heroji, a o njihovu pothvatu priča se desetak kilometara uokolo.

  Autor: Boris Gajdukov/24sata

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa