• untitled

  Drustvo i infrastruktura | Istaknuto | Vijesti

  Psihosocijalne radionice za djecu u Brodu

  N.M.M.  / 20.08.2017 @ 19:00 - 1.007 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Savjetovalište Đakovačko–osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu organizira ciklus radionica za djecu kako bi pomogli roditeljima i olakšali osmišljavanje slobodnog vremena djece tijekom školskih praznika na zanimljiv, koristan i edukativan način, izvijestili su iz nadbiskupijskog Tiskovnog ureda u Đakovu.

  Namijenjene su djeci osnovnoškolskog uzrasta, a cilj je kroz druženje i različite edukativne i kreativne aktivnosti potaknuti razvoj emocionalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina. Svaki susret obuhvaća jedno od tematskih područja koje će se obraditi primjenom različitih aktivnosti kao što su razmjena iskustava, igra, kreativne tehnike i vježbe. Susreti se održavaju tijekom ljetnog razdoblja u terminima tijekom kolovoza i rujna, u trajanju od sat i pol. Mjesto održavanja su prostori Savjetovališta u Kumičićevoj 14, u Slavonskom Brodu. Radionice će voditi djelatnici Savjetovališta.

  Neke od tema na radionicama uključuju razvoj pozitivne slike o sebi, razvoj samopoštovanja, upoznavanje s pravima i obvezama, prepoznavanje i izražavanje osjećaja, izražavanje mišljenja i komunikacija, nenasilno rješavanje sukoba, važnost prijateljstva, razvoj tolerancije, suradnje i međusobnog poštivanja.

  Iduća radionica je 23. kolovoza, od 18 do 19.30 sati, “Govorim i slušam”, o razvoju komunikacijskih vještina govorenja i slušanja. Potom je radionica 30. ovog mjeseca u isto vrijeme “Što kada se posvađamo?”, na temu nenasilnog rješavanja sukoba, dok je posljednja 6. rujna “Suradnjom i tolerancijom do uspjeha”, na temu razvoja pozitivnih ponašanja suradnje i tolerancije pred različitostima. Sudjelovanje na radionicama besplatno je za sve polaznike.

  S.Ž./Glas Slavonije

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa