• zavod-1-325x215

  Biznis | Istaknuto | Vijesti

  Plaća do 10.000 kn za razgovor sa strancima

  Objavio: Ivica Janković / 17.02.2018 @ 10:58 - 1.475 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Oglas na portalu Moj posao u kome tvrtka Eling d.o.o iz Zaboka traži djelatnike, muškarce i žene, za videochat i dopisivanje preko računala, pametnog mobitela i laptopa, između ostaloga i u svih pet slavonskih županija, privukao je pozornost nezaposlenih Slavonaca i Slavonki.

  Solidna plaća, koja, kako se navodi u oglasu, ovisno o učinku, može dosegnuti 10.000 kuna mjesečno, zainteresirala je i našu čitateljicu koja nas je zamolila da istražimo što stoji iza ove, kako kaže, neobične ponude javlja Glas Slavonije.

  – Vidim da se traže djelatnici za videochat, i to za razgovore s korisnicima s područja Amerike, Australije, Novog Zelanda i Europe. Rok prijave je do 20. veljače, a plaća je navodno od pet tisuća kuna naviše. I nedavno je bio objavljen isti oglas, a bio je otvoren do 8. veljače, no tada se odnosio samo na područje Zagreba i Zagrebačke županije, a sada, koliko sam vidjela, na cijelu Hrvatsku. Kad otvorite oglas, vidite da zapravo tvrtka iz Zaboka zastupa američku kompaniju “Romance Compass”, znakovitog imena – rekla nam je čitateljica Jasmina.

  Što se tiče uvjeta zapošljavanja, u oglasu se navodi kako je poželjno da kandidati, pristupačne osobe, imaju VŠS ili VSS i da poznaju engleski jezik. Osim iznosa plaće navodi se kako postoji mogućnost stalnog ili honorarnog zaposlenja te da je isplata plaće (koja ovisi o učinku) unutar pet radnih dana idućeg mjeseca. Što se tiče vrste zapošljavanja, ono, stoji u oglasu, može biti na određeno vrijeme, stalni radni odnos, honorarno, pa čak i na studentski ugovor.

  U petak smo uspjeli doći do direktora tvrtke Enling d.o.o, Željka Hrastinskog, koji nam je pojasnio detalje oko zapošljavanja i što stoji iza cijele priče.

  – Ja zapošljavam jer sam partner tvrtke Romance Compass, praktično za Hrvatsku, Bosnu, Srbiju. Uspio sam obuhvatiti područje bivše države – pojašnjava Hrastinski, a na upit o iznosima koji se mogu zaraditi kaže: “Primanja su ozbiljna, ali je posao neozbiljan. To je zabava! Na zabavi se zarađuje. Za sada mi se na oglase javilo 80 djevojaka.” Pitali smo ga i za uvjete zapošljavanja, kao i za činjenicu da se, kako je navedeno u oglasu, zaposliti mogu preko ugovora i studenti.

  – Ma ne, ja sam tražio VŠS i VSS, uglavnom one koje imaju mučne poslove, pa im je dosta toga. Sve vam to ide preko Romance Compassa, oni imaju pokriveno cijelo europsko i američko tržište. Imaju oko 100 tisuća članova – navodi direktor tvrtke Eling, te ističe: “Djevojkama u jednom trenutku zna blinkati po 30 muškaraca koji s njima žele chatati. Sad trenutno radim na području Bosne. Puno je mladih nezaposlenih djevojaka, ne mogu se zaposliti jer nemaju iskustva. Ovo je upravo posao za njih jer, a čujte, neka će se i udati”, zaključuje naš sugovornik.

  Autor: Maja Muškić

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa