• 02

  (Izvor: nvn.com.hr)

  Istaknuto | Kultura | Vijesti

  FOTO/VIDEO

  PAPUK – Zašto nitko više ne iskorištava prirodu?

  Objavio: Ivica Janković / 14.11.2017 @ 15:49 - 635 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Nakon spektakla u Osijeku, i tako nastavljam dalje, da istražim Papuk. Već mi je neko vrijeme na bucket list, a nikako da ga ostvarim.

  Lakše je sjediti u zatvorenom u svom komforu nego prošetati, vidjeti nešto novo. Žalosno je što je lakše gledati sve preko ekrana odnosno živiti od njega. Sve nam je na tri klika, bilo otvoriti neki link, naručiti nešto ili listati nekakve sadržaje što su većinom reklame. Jest, sve su to stare priče na kojima ćemo se zamisliti par minuta, i šta, život ide dalje. Imaš pravo, zapravo ide dalje do novog “tab-a”. Većina vas se boji otići iz zone komfora, napraviti prvi korak, izaći iz toksičnog društva i nešto za sebe učiniti. U društvu oni najglasniji su najgadniji, a vjeruj mi okreniti će te brže nego treptaj oka. Svatko je lijep na svoj način, a ružan na svačji. Čovjek se ne gradi za šaku smijeha i kada ćemo popiti kavu s nekim. Godina je najskuplja valuta u životu.

  Park Jankovac je tako fantastično mjesto da napuniš baterije, a da isprazniš glavu od škartnih misli. Jankovac je smješten na sjevernim obroncima Papuka na visini od 475 m. Bogat je hladnim izvorima i bistrim potocima, a okružen stoljetnim bukvama slavonske šume, 1955 je proglažen zaštićenim park-šumom. U samom centru tu je planinarski dom. Planinarski dom je bogat  geološkim, kulturnim, sportskim i drugim sadržajima.  Idealno mjesto za odmor, uživanje, rekreaciju te inspiraciju. Dom je otvoren u svako doba godine, nudi desetak soba i spavaonica. Veliki bi bio propust da se zaobiđe, svaku priliku i mjesto treba iskoristiti. Čovjek je samo trska, najslabija u prirodi, ali to je trska koja misli.

  Video uradak prekrasne prirode možete pogledati OVDJE.

  01 02 03 04 05

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa