• ruz

  Istaknuto | Politika | Vijesti

  IVAN METEŠ I RUŽICA VUKOVAC NA SUPROTNIM STRANAMA

  Novi izbori u Kopanici, Vukovac ne podržava proračun

  N.M.M.  / 01.07.2017 @ 12:20 - 13.215 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Noćas oko ponoći na društvenim mrežama načelnik općine Velika Kopanica Ivan Meteš objavio je priopćenje o mogućnosti izlaska na nove izbore.

  Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

  “Poštovani žitelji Općine Vel. Kopanica, dragi sumještani.

  Obavještavam vas da novi proračun nije podržan od strane vijećnika Nezavisne liste Ružice Vukovac i vijećnika HSS-a inače predsjednika Vijeća. Želim vam se ispričati u ime vijećnika HDZ-a i u moje osobno ime!

  Žao mi je što ćete morati vjerovatno ponovno na izbore. Žao mi je što će naša općina stagnirati u razvoju i realizaciji projekata koje smo mogli ostvariti imajući podršku Vlade RH i Županije. Vijećnicima kojima je dio mještana dao povjerenje očito nije stalo do napretka naše Općine već do osobnih interesa te time što nisu podržali proračun pokazuju koliko im je stalo do vlastitog biračkog tijela koje također neće moći uživati u onome što smo mogli ostvariti.

  Iskreno se nadam vašoj potpori u nadolazećim novim izborima jer mi moral i obaveza prema vama i našoj općini neda odustati! Mladost povjerenje i rad!”

  Naravno, za komentar smo odlučili priupitati i vijećnicu Ružicu Vukovac, s kojom smo obavili kraći telefonski razgovor.

  -Moji kolege i ja nismo došli s namjerom rušenja proračuna, nego smo u toku rasprave postavljanjem brojnih pitanja postali jedinstveni u odluci da ne podržimo ovakav proračun. Ispostavilo se kako gospodin načelnik i njegovi stranačke kolege nisu znali odgovore na niz pitanja i  k tome pokazali elementarno neznanje i nepoznavanje teksta samog proračuna.

  Tako, primjerice, nisu znali ništa o sredstvima predviđenima za donacije, javne i infrastrukturne projekte, udruge, investicije i ostalo. Također, nisu upoznati ni sa projektima usmjerenima na zaštitu okoliša koji vrijede nešto više od pola milijuna kuna, ne znaju podatke o plaćanjima i dospijećima plaćanja najma korisnika općinskih prostora itd.

  Tijekom rasprave, kada je načelnikovo nepoznavanje materije postalo svima očigledno, vođenje sjednice je praktički preuzeo njegov zamjenik (Blaž Šokčević, op.a.) koji je nastupio izrazito drsko i defenzivno. Moja ekipa naprosto nije imala izbora nego ne podržati ovakav proračun, a svojim mišljenjem nam se pridružio i predsjednik Vijeća (Ivan Stojšić, HSS; op.a.).

  Smatram potrebnim naglasiti kako mi je žao što će stanovnici  Velike Kopanice ponovno stagnirati jer se zbog ovoga odugovlači i sa povlačenjem izvora iz EU fondova, ali prava šteta je već nanešena u prosincu prošle godine (http://www.035portal.hr/vijest/politika/zasto-je-pao-proracun-u-velikoj-kopanici-9418 ; izvor: 035 portal) .

  Pad tadašnjeg nacrta proračuna je uzrokovao milijunsku štetu, a i sami građani su sugerirali kako je ukidanje podrške možda i najbolja opcija, makar to rezultiralo i novim izborima- rekla nam je Vukovac.

  Uskoro se nadamo detaljnijim informacijama.

  /NMM/

  Facebook

  2 komentara na “Novi izbori u Kopanici, Vukovac ne podržava proračun”

  1. Tomos kaže:

   Samo su im vratili istom mjerom, što se sad čude. Hdz, čuđenje i poštenje u istoj rečenici 😂

  2. Bez imena kaže:

   Ovo je velika sramota, ista Ružica Vukovac i njezini sljedbenici su pljuvali i koristili pogrdne riječi za osobe koje su bile u vijeću za njezinog mandata. Sada im se to sve vratilo kao bumerang, to su pokazatelji koliko im je stalo do budućnosti i napretka općine Velika Kopanica.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa