• screenshot-17

  Istaknuto | Vijesti

  MOGUĆI NOVI VLASNIK KONZUMA? Moćni Rus, zapošljava 271.000 ljudi, a tvrtka mu ima ukupno 12.264 dućana

  Objavio: Ivica Janković / 20.03.2017 @ 20:44 - 5.800 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Dramatična situacija u kojoj se našao Ivica Todorić sa svojom kompanijom Agrokor odavno je prešla hrvatske granice. O toj temi raspravlja se čak i na obalama Crnog mora, u ruskom gradu Krasnodaru.

  Naime, tamo se nalazi uredi Magnita, najvećeg ruskog maloprodajnog lanca koji je navodno zainteresiran za preuzimanje Konzuma, Mercatora te Idee u Srbiji, piše slovenski portal Finance.

  Magnit na burzi vrijedi 21 milijardu eura

  Magnit zapšljava ukupno 271.000 ljudi, a u Rusiji ima ukupno 14.000 trgovina. Ta ogromna tvrtka na burzi vrijedi 21 milijardu eura.

  Ako se uzme u obzir da su ključni igrači u ruskoj banci Sberbank, koja je ovih dana Agrokoru odobrila tranšu pomoći kojom pokušavaju prevladati problem nelikvidnosti, nije nemoguće da se radi o pripremi za preuzimanje Konzuma, Mercatora i Ideje, pišu Finance.

  Vlasnik Magnita vrijedi koliko i godišnji promet Konzuma, Mercatora i Idee

  Kompaniju je 1994. osnovao Sergej Galicki, rođen 1967. u Sočiju. On je svoj uspjeh financirao kreditima banaka. 2006. Galicki je proveo javnu ponudu dionica te tako skupio gotovo dvije milijarde dolara. Nakon tog IPO-a ostalo mu 36 posto dionica Magnita, piše tportal.

  Kako navodi Bloomberg, Galicki je stvorio poslovno carstvo iako nije blizak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Nije ga nikad ni kritizirao, no drži se sa strane i gleda svoj posao. Osim što posjeduje Magnito, vlasnik je i nogometnog kluba Krasnodar.

  Njegovo je osobno bogatstvo oko sedam milijardi dolara, kako je vidljivo na Forbesovom popisu. Ilustracije radi, sam Galicki bogat je onoliko koliko iznosi godišnji promet Konzuma, Mercatora i Idee.

  Izvor: Net.hr

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa