• brod_1

  Istaknuto | Vijesti

  NESTANAK 1. DIO

  Iz Brodsko-posavske županije u 1. mjesecu 2017. godine “nestala” 601 osoba

  Objavio: Ivica Janković / 14.02.2017 @ 17:57 - 12.403 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Oslanjajući se na službene podatke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Slavonski Brod razvidno je slijedeće.

  Registrirana nezaposlenost u našoj županiji zaključno s 31.12.2016. godine bila je odnosno evidentirana je 10 591 osoba. Nastavno tome registrirana nezaposlenost zaključno s 31.01.2017. godine registrirano je 10 300 osoba, što je za 291 osobu manja nezaposlenost. Bio bi to čak i više nego dobar statistički podatak ali ono najgore je činjenica da je iz evidencije nezaposlenih zaključno s prvim mjesecom izašlo ili brisano 892 osobe što daje za rezultat kad zbrojimo nezaposlenost u odnosu zaposlenost razlika od dodatnih 601 osoba.

  Uzmemo li u obzir možda nemar ljudi ili prirodni odljev koji je u pravilu od 5-10% ostaje nepoznanica gdje je nestalo 500-tinjak osoba s područja naše županije. Ne preostaje nam ništa drugo nego zaključiti da je dobar dio navedene brojke donio novogodišnju odluku u obliku selidbe s svoje rodne grude. Obzirom da se radi o vremenskom periodu od mjesec dana brojka je više nego zastrašujuća i poražavajuća tim više da niti proteklih godina iste brojke nisu bile puno bolje niti nego već u sličnim vrijednostima.

  Izborna 2017. godina u kojoj nam ubrzo dolaze lokalni izbori a koji se direktno tiču ovih statističkih brojki možemo opet očekivati bajna obećanja trnutno vladajućih.

  Matematika je neumoljiva i egzaktna znanost, obećavali su i prijašnjih godina čuda, brda i doline a pogledajte brojke i imat će opet sasvim sigurno obraza stati pred narod i besramno lagati, neka objasne puku prijašnja obećanja i sadašnje brojke i neka nađu logično objašnjenje.

  I na kraju šlag na tortu trenutno je u našoj županiji 10 300 nezaposlenih a nudi se sveukupno 633 radna mjesta svih profila zanata. To se zove sposobnost vođenja lokalne uprave i samouprave.

  Župane, gradonačelniče, gdje su nam nestali sugrađani? ODGOVORITE!

  Autor: Ivica Janković

  Facebook

  3 komentara na “Iz Brodsko-posavske županije u 1. mjesecu 2017. godine “nestala” 601 osoba”

  1. […] se na temu zaposlenosti odnosno nezaposlenosti žitelja naše županije a koji možete pročitati OVDJE. 2. dio odnosio se na nekretninsku devastaciju naše županije u smislu bescjenja nekretnina i […]

  2. […] smo napisali dva članka o katastrofalno poražavajućim podacima za našu županiju pod naslovom “Iz Brodsko-posavske županije u 1. mjesecu 2017. godine nestala 601 osoba” i drugi “Brodsko-posavska županija – Nekoliko tisuća nekretnina na prodaju, 18 […]

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa