• slavica-lemaic

  Istaknuto | Politika | Vijesti

  Ima li Slavica Lemaić asa u rukavu kojim će matirati Mirka Dusparu?

  Objavio: Ivica Janković / 22.01.2017 @ 10:18 - 9.653 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Obzirom na sve dosadašnje medijske istupe pretendentice na gradonačelničku funkciju Slavice Lemaić i ukazom na sve “neregularnosti” Gradske uprave a s druge strane uzevši u obzir sve reakcije građana koji su se svojim upisima izjašnjavali o njenim spoznajama na svim našim lokalnim elektroničkim tiskovinama, nitko ne bi trebao niti mogao staviti ruku u vatru da će aktualni gradonačelnik s pol snage osvojiti još jedan mandat, naravno ukoliko se kandidira.

  Da je Slavica Lemaić politički mlada i “neistrošena” te vrlo ambiciozna u svom političkom djelovanju s jasnim ciljevima kao lokal patriota, neopterećena a s druge strane i sami smo svjedoci šok smjena “vječnih” gradonačelnika diljem Lijepe Naše od strane mladih političkih anonimaca.

  Vodeći se tom mišlju biračko tijelo sasvim sigurno odlučuje u zadnji trenutak a posebice reakcijom na zadnje odigrane karte kandidata na pojedine funkcije u konkretnom slučaju na gradonačelničku. Slavica je u bližoj prošlosti iznijela niz optužbi koje su isključivo targetirane prema Gradskoj upravi i aktualnom gradonačelniku.

  Obzirom da njene optužbe nisu konkretno urodile plodom misleći pri tome na istrage istih, dokazana ne/djela ili dignute optužnice: Od Slavice očekujemo u najmanju ruku kao pretendenta na gradonačelniču funkicju da iznese svoje dokaze koja će potkrijepiti svoje tvrdnje te se s razlogom pitamo dali je to njen as u rukavu!? Pokušavajući objektivno sagledati postojeću situaciju a koja se tiče aktualnog gradonačelnika Mirka Duspare, sve nekakve navodne afere i navodni politički grijesi za koje ne postoje konkretni dokazi i optužnice. Gradonačelnika kao instituciju treba poštivati u svakom obliku iz prostog razloga jer smo ga sami birali ili barem većina nas i nelogično bi bilo sami sebi u trbuh skakati.

  Slavonski Brod, istina je po svim gospodarskim pokazateljima u jako lošem ekonomskom stanju misleći pri tome na standard građana, nedostatak radnih mjesta, nepotizam te sam produkt istoga iseljavanje koje je u punom jeku. Teško je graditi i dovoditi investitore koji će istresti brdo love i to baš u Slavonski Brod ali ne treba zaboraviti postojeće potencijalne generatore radnih mjesta. Uzmimo u obzir Đuro Đaković i gledajući u njega kao postojeći potencijal koji se može najbrže regenerirati i uzevši u obzir naš grad kao grad metalskih znalaca sasvim sigurno je da takvo poduzeće pametnim vođenje može jako brzo uposliti nekoliko tisuća ljudi. Na takve slične stvari se budući vlastodršci trebaju fokusirati, utjelovljeno misleći na županiju u cijelosti, jer istini za volju takvu tvornicu s takvim potencijalom nećemo ponovo izgraditi ali unaprijediti novu sasvim sigurno možemo.

  Prethodno razmišljanje je samo uvod u apel budućim političkim prvacima naše županije! Iznesite svojim sugrađanima jasan i održiv ekonomski program koji će biti u cijelosti i u najbržem mogućem roku provediv a na korist svih nas. Optuživanje jednih prema drugima nema apsolutno nikakvog smisla a pogotovo koristi za klonuli grad a još više  za županiju koja je po svim službenim ekonomsko – gospodarskim pokazateljima na koljenima.

  Zaključak razmišljanja! Aktualnom gradonačelniku na dušu ovakvo ne baš bajkovito stanje grada obzirom da je u prijašnjim godinama zasigurno mogao većim naporima i pametnijim potezima unaprijediti životni standard svojih sugrađana, primjera je i više nego dovoljno pogotovo u Zagorju i Primorsko-goranskoj županiji misleći da progresivno napredovanje gospodarskih zona u svim gospodarskim granama.

  Buduća eventualna gradonačelnica neka iznese konkretne dokaze njenih oprtužbi i neka ih prezentira svojim sugrađanima s pripadajućim dokazima te proslijedi pripadajućim institucijama koje će ih procesuirati. Također predstavljanje konkretnog plana ekonomskog razvitka Slavonskog Broda, objektivnog i održivog.

  Za kraj razmišljanja sugrađanima je postavljeno Anketno pitanje za koje mogu dati vrlo jednostavan i korektan odgovor i mogu ga pronaći niže. Naravno razmišljanje jednoga nije razmišljanje svih pa je tako i ovo napisano podliježe svim kritikama i hvalama i ne smatra se konačnim.

  Autor: Ivica Janković

  Facebook

  Jedan odgovor na “Ima li Slavica Lemaić asa u rukavu kojim će matirati Mirka Dusparu?”

  1. […] da smo jučer OVDJE pisali o aktualnom gradonačelniku Mirku Duspari i na slijedećim lokalnim izborima pretendentici […]

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa