• slika

  Drustvo i infrastruktura | Istaknuto | Vijesti

  Grad Slavonski Brod planira izgraditi dva nova dječja vrtića

  Objavio: Ivica Janković / 11.01.2018 @ 15:59 - 1.601 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Grad Slavonski Brod bit će bogatiji i sadržajniji za još dva nova gradska dječja vrtića.

  Planirana je izgradnja vrtića u Ulici Augustina Kažotića na području najvećeg Mjesnog odbora „Dr. Ante Starčevića“ koji bi bio četvrti novoizgrađeni vrtić u posljednjih sedam godina, a ukupna vrijednost projekta je 5 milijuna kuna za što su osigurana sredstva u proračunu. Lokacija drugog vrtića je na mjestu sportske dvorane „Sokol“ koja bi planiranom obnovom dobila namjenu prvog sportskog vrtića u Slavonskom Brodu u vrijednosti od 9 milijuna kuna.

  O dosadašnjim i planiranim projektima te programima iz predškolskog odgoja, gradonačelnik Mirko Duspara je rekao:„Dosad smo predano i kontinuirano radili na tome da izgradimo grad Slavonski Brod u ugodno, sigurno i uređeno mjesto za život mladih koji će u našem gradu raditi, živjeti i osnovati obitelj. Veliki je trud uložen kako bi poboljšali kvalitetu i uvjete u kojima se provodi program predškolskog odgoja i obrazovanja, kako za polaznike, tako i za djelatnike u vrtićima. Nastavit ćemo s jednakim žarom i misijom da taj standard još povećamo pa zato u ovoj godini planiramo izgraditi još dva nova dječja vrtića.“

  U 2018. godini, nastavlja se s energetskom obnovom vrtića i osnovnih škola pa će se tako realizirati obnova za dječje vrtiće „Maslačak“ i „Trnoružicu“ te za OŠ „Vladimir Nazor“ i OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“, dok je u pripremi  projekt obnove za još jednu osnovnu školu. Za sve to su osigurana sredstva u gradskom proračunu u visini od 9 milijuna kuna. Kako bi sadržajno dopunili i uljepšali boravak u dječjim vrtićima, radovi će se izvoditi na izgradnji, obnovi i opremanju dječjih igrališta za što je izdvojeno oko milijun kuna.

  Pored izgradnje i obnove vrtića, u ovoj godini planira se izgradnja i opremanje nove dvodijelne školsko sportske dvorane za najveću brodsku osnovnu školu, OŠ „Bogoslav Šulek“, za koju će to biti prva faza do ostvarenja uvođenja u jednosmjenski način rada kako bi se postigli kvalitetniji uvjeti obrazovanja i odgoja.

  U posljednjih sedam godina izgrađena su tri nova gradska dječja vrtića s 3.000 m2 novog prostora boravka za najmlađe Brođane, sedam vrtića energetski je obnovljeno, a za sve je ukupno uloženo oko 30 milijuna kuna. Tijekom posljednjih dvanaest godina nadograđene su dvije gradske osnovne škole, izgrađene su četiri moderne školsko-sportske dvorane te je obnovljen prostor u Tvrđavi gdje se nalazi Glazbena škola Slavonski Brod, a značajna su sredstva uložena i u energetsku obnovu škola.

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa