• img_0998-1-325x215

  Istaknuto | Politika | Vijesti

  Duspara prema Ministarstvu graditeljstva; Nasilno se izdali protuzakonite dokumente politikom svršenog čina…

  Objavio: Ivica Janković / 13.02.2018 @ 16:00 - 898 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Svojim reagiranjem na detaljno informiranje javnosti, koje je na konferenciji za medije 8. veljače obavio gradonačelnik Mirko Duspara, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja nastavilo je s konstrukcijama potpunih neistina kako bi zbunilo javnost i moguće nedovoljno budan pravni sustav države. Projekt Lidl nastavljaju provoditi  nasilnom politikom “svršenog čina” – okupacijom dijela Slavonskog Broda za potrebe investitora, a na štetu Brođana, Grada i Države.

  Suština spora u slučaju Lidl jest činjenica da Grad Slavonski Brod postupa stavom kako su u pitanju dva objekta i dva investitora – privatna izgradnja trgovine te državna rekonstrukcija i proširenje ceste DC 423 – dok Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, apsolutno nedopustivo, pokušava tvrditi kako je u pitanju jedan objekt i jedan investitor.

  U kojoj mjeri je apsurdan stav Ministarstva te u kojoj mjeri je njihovo postupanje nasilničko, najbolje govori činjenica da su – protivno Zakonu o cestama i unatoč invalidnoj dokumentaciji – jednom investitoru izdali uporabnu dozvolu za oba objekta. Na taj način, dopustili su Lidlu okupaciju dijela brodskih prometnica suprotno prostornom planu Grada i pozitivnim zakonskim propisima.

  Na koji način Ministarstvo obmanjuje javnost poluistinama, neistinama te na koji način pokušava izbjeći, ne samo svoju, upravnu i kaznenu odgovornost, vidljivo je iz tablice koju donosimo u nastavku Kronologija slučaja Lidl Slavonski Brod

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa