• duro-dakovic-1-325x215

  Gospodarstvo | Istaknuto | Vijesti

  TEMELJNI KAPITAL NA 303 MILIJUNA

  “Đuro” planira dokapitalizaciju 100,87 mil. kuna

  N.M.M.  / 20.08.2017 @ 17:00 - 2.628 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Uprava Đuro Đaković grupe je dopunom dnevnog reda glavne skupštine, koja će se održati 21. rujna, predložila novu dokapitalizaciju u kojoj bi se izdavanjem novih nešto više od pet milijuna dionica prikupilo 100,87 milijuna kuna, a poziv za upis bio bi upućen samo jednoj fizičkoj ili pravnoj osobi za koju se utvrdi da bi upisala sve nove dionice.

  Đuro Đaković će skupštinu održati i idući tjedan, 22. kolovoza, i na njoj će dioničari biti izviješteni o nedavno završenoj dokapitalizaciji u kojoj je prikupljen 51,1 milijun kuna, čime se temeljni kapital povećava na 203,06 milijuna kuna, a u pozivu za skupštinu koja će se održati mjesec dana kasnije, 21. rujna, Uprava predlaže novu dokapitalizaciju u iznosu od 100,87 milijuna kuna, čime bi se temeljni kapital povećao na 303,9 milijuna kuna.

  Naime, glavna je skupština slavonskobrodske kompanije krajem lipnja donijela odluku o povećanju temeljnog kapital za najviše 152 milijuna kuna, na najviše 303,9 milijuna kuna.

  Početkom srpnja objavljen je poziv za sudjelovanje u dokapitalizaciji, a nakon što je rok za upis produžavan tri puta završen je 11. kolovoza i sredinom ovog tjedna Uprava je izvijestila da je dostignut prag uspješnosti izdanja novih dionica, odnosno upisano 2.556.546 novih dionica, za što je uplaćen 51,1 milijun kuna.

  Iz toga, kako se navodi u dopuni dnevnog reda rujanske skupštine, proizlazi da upisani iznos nije u planiranoj mjeri poboljšao izvore financiranja grupacije Đuro Đaković.

  “Nakon provedene dokapitalizacije u srpnju i kolovozu 2017. godine u kojoj je prikupljen dio kapitala potrebnog da se provede uspješno restrukturiranje grupacije Đuro Đaković, koja ostvaruje pozitivne netorezultate drugi kvartal zaredom, nužno je značajno poboljšati izvore financiranja prikupljanjem svježeg kapitala na tržištu u što kraćem roku kako ne bi došlo do odstupanja u budućim poslovnim planovima”, navodi se u obrazloženju Uprave o razlozima za potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.

  Uprava smatra kako je potrebno provesti dovršenje sveobuhvatnog procesa dokapitalizacije s ciljem prikupljanja prvotno planiranog kapitala te povećanja konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu.

  “Postoje indikacije interesa novih ulagatelja da u idućem razdoblju ulože novčana sredstva u društvo”, navodi Uprava, obrazlažući prijedlog o korištenju prava iznimke od obveze objavljivanja prospekta, pomoću isključenja prava prvenstva na upis i uplatu dioničarima društva.

  /Glas Slavonije/

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa