• fotka167460

  Istaknuto | Vijesti

  STIŽU POZIVI

  BROJNE GRAĐANE RAZLJUTILI POZIVI U VOJNU PRIČUVU: ‘Imam kredit i radim kod privatnika…

  Objavio: Ivica Janković / 31.07.2017 @ 06:31 - 5.401 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Vojnim obveznicima diljem Hrvatske na kućne adrese stižu pozivi za vojnu pričuvu nakon što je Ministarstvo obrane započelo s ustrojavanjem šest pješačkih pukovnija pričuve Oružanih snaga Republike Hrvatske.

  Pozivi se šalju osobama do 55 godina starosti i to onima koji su služili vojni rok, ili su tijekom Domovinskog rata bili u borbenim jedinicama ili su, pak, završili dragovoljno vojno osposobljavanje. Ukupno će biti potrebno devet tisuća pričuvnih pripadnika Oružanih snaga.

  Što će na izostanak s posla reći poslodavci?

  Najavljeno je da će tijekom listopada i studenog dio pričuvnika biti pozvan na vojnu vježbu, odnosno obuku u trajanju od četiri dana, a jedna pješačka satnija i u trajanju od deset dana. Mnogima je, međutim, nejasno, po kojim će kriterijima pričuvnici biti pozivani i kako će s poslodavcima dogovoriti višednevni izostanak s posla.

  “Dobio sam poziv s upitnikom za ažuriranje podataka vojne evidencije s opcijom da ga pošaljem poštom ili mogu otići osobno na vojni odsjek. Kako ne znam o čemu se radi otići ću osobno jer sigurno neću slati svoje podatke poštom tko zna kome. Pročitao sam u medijima da MORH formira pričuvu i da se pripremaju vojne vježbe. Prvi put sam se sam prijavio u vojsku, ali to je bilo nakon srednje škole kad sam bio nezaposlen i nisam znao što ću dalje. Sada sam zaposlen kod privatnika, žena mi ne radi, imam dijete i račune koje trebam platiti uz kredit i nije da mi je lako odvojiti četiri dana, koliko čitam da će to trajati, zbog vojske koju sam odslužio prije dvadesetak godina i ostavio deset mjeseci života za sobom u nepovrat”, ispričao je za ŠibenikIN jedan 40-godišnji Šibenčanin koji je želio ostati anoniman.

  “Pričuvne postrojbe podigle bi opću sigurnost zemlje”

  S druge strane, odluku o osnivanju pričuvnih postrojbi pozdravlja Miljenko Poljičak, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata grada Šibenika. On je za ŠibenikIN rekao da osnivanje pričuvnih postrojbi smatra potrebnim.

  “Pogotovo u situacijama koje smo imali ovih godina, poput velikih požara u Dalmaciji i poplava u Slavoniji. Tu su isturene bile naše najbolje vojne snage, umjesto da takve probleme rješava pričuva. Naravno, osnivanje takvih postrojbi podiglo bi opću sigurnost zemlje. Imamo naznaka da će se pričuvna postrojba osnovati i u Šibeniku, a naša Udruga će joj biti na raspolaganju u formiranju zapovjednog kadra, jer imamo članova s vojnom izobrazbom”, smatra Poljičak.

  Facebook

  2 komentara na “BROJNE GRAĐANE RAZLJUTILI POZIVI U VOJNU PRIČUVU: ‘Imam kredit i radim kod privatnika…”

  1. magret james kaže:

   Pozdrav,
   Trebate hitni zajam? Jeste li u dugu? Imate loš kredit? Jeste li odbili banke? Trebate li zajam za pokretanje vlastitog posla? Mi dajemo zajmove ljudima unatoč lošim / lošim kreditnim rezultatima. Mi dajemo komercijalne i osobne zajmove s kratkim i dugoročnim trajanjem po Vašem izboru uz nisku kamatnu stopu od 2% godišnje za pojedince i tvrtke. Naš zajam programer je brz i pouzdan, traži danas i dobiti vaš trenutni odgovor. Krediti su dobro osigurani, 100% zajamčeni i klijentima je zajamčena maksimalna sigurnost. Za više informacija kontaktirajte nas putem naše adrese e-pošte: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)
   E-adresa: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)
   Gđa Magret james MD / izvršni direktor

  2. Zlatko kaže:

   Pa kad je tako onda če vojska platiti dnevnice ljudima kao i svuda u svijetu.Šta je sporno.Mi smo u Nato savezu zna se tarifa.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa