• sisak

  Istaknuto | Sport | Vijesti

  Brodski Olimpik najbolji u Hrvatskoj!

  Objavio: Ivica Janković / 16.04.2017 @ 09:42 - 1.726 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Jučer  je u gradu Sisku, na rijeci Kupi održano prvenstvo Hrvatske u maratonu za kadete na 5km, juniore na 15km i seniore na 20km. Nastupilo je 12 klubova sa ukupno više od 100 sportaša. Olimpik je obranio prošlogodišnji naslov prvaka Hrvatske u kategoriji juniora, dok je u seniorima napokon osvojen taj jedan jedini trofej koji je nedostajao, odnosno 1. mjesto!

  Kod juniora je posebno briljirala kajakašica Nataly Pavlešin koja je osvojila zlatnu medalju u kajaku jednosjedu te u kajaku dvosjedu sa partnericom Sarom Čubrilo i tako po prvi puta u svojoj karijeri postala prvakinja države!

  Pojačanje za novu sezonu, Fabio Folvarek je odveslao sjajnu utrku i tako doveslao do svog pojedinačnog naslova prvaka Hrvatske! Sjajnu priču u kategoriji juniora upotpunili su kajakaši David Aračić i Denis Folvarek (također pojačanje za novu sezonu) koji su u utrci kajaka dvosjeda osvojili 1. mjesto. Medalje su još osvojili: Mihael Veočić i Marin Jelinić, a nastup zabilježili i tako dali svoj doprinos osvajanju naslova: Noa Sebastijan Jukić, Matej Bančić, Miroslav Došlić, Mihovil Janković i Ivan Pleša.

  U seniorskoj konkurenciji je najzanimljivija utrka bila seniorskog jednosjeda gdje je startalo 16 kajakaša, a slavio je naš Marko Lipovac. Koji je tako na najbolji način zamijenio Antuna Novakovića koji zbog manje ozlijede nije mogao nastupiti.

  Kod seniorki 2. mjesto osvaja Dunja Lipovac, a 3. mjesto Josipa Stanić, a u seniorskom dvosjedu zlato osvajaju Tomislav Lazarić i Antun Mikić. Nastup su još zabilježili: Zvonko Pitlović, Filip Tomas, Miroslav Lipovac i Vedran Božić.

  U kategoriji kadeta smo imali 6 predstavnika, a sjajne utrke su odveslali Mihael Galetović i Leona Pavlešin koji su osvojili zlatne medalje! Luka Lipovac, Ivona Čubrilo, Antonela Orkić i Katja Vukoje su kao najmlađi predstavnici zabilježili dobre rezultate.

  Tako je danas osvojeno ukupno 8 zlatnih, 1 srebrna i 2 brončane medalje.

  Izvor: KKK Olimpik

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa