• screenshot-28

  Crna kronika | Istaknuto | Vijesti

  Brodski automehaničar varao svoje klijente (VIDEO)

  Objavio: Ivica Janković / 13.01.2018 @ 08:27 - 18.143 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • SLAVONSKI BROD – Emisije Provjereno na Novoj TV donijela je priču o dobro poznatim brodskim problemima – radu na crno i pružanju preskupih, a loših automehaničarskih usluga. Kada se to dvoje spoji, dobije se pokvaren automobil i prazan džep.

  Brođanin Igor nekoliko je tisuća eura uložio u „friziranje i nabrijavanje” svog osobnog automobila. Nažalost, prekasno je shvatio kako ga mladi majstor, kojemu je vjerovao, vuče za nos te kako su šanse da doživi scene iz „Brzih i žestokih” prilično male.

  Majstor koji je registriran na nepostojećoj lokaciji na brodskoj Sjevernoj veznoj cesti bb, nudio je lakovjernom Igoru sjajna poboljšanja. Nakon nekoliko bezuspješnih popravaka, liste nepostojećih kvarova i potrošene dvije tisuće eura, automobil je bio u sve gorem stanju. Majstor je čak namjerno zarezao cijev za vodu kako bi vlasnika natjerao na ponovni dolazak u radionicu i dodatne troškove.

  – Usred vožnje s djetetom koje je bilo u sjedalici u automobilu, kabina se počela puniti bijelim dimom. Kada sam s drugim automehaničarem pogledao što nije u redu, shvatili smo kako nedostaje desetak šarafa koji pridržavaju motor. Bili su uklonjeni što znači da bi, u slučaju sudara, cijeli motor završio u vozačkoj kabini, a to se može okarakterizirati kao pokušaj ubojstva. – uzrujano je prepričao Igor koji se u cijeloj priči najviše uplašio za sigurnost svoje kćeri.

  Cijela je situacija rezultirala Facebook postom u kojemu je Igor detaljno opisao neuspješnu suradnju sa svojim sugrađaninom čiji se profil zvao Toni Motorsport. Zauzvrat je Igor od „majstora” dobio prijetnje te riječi kako svoj novac nikad neće vidjeti. “Toni” je nakon toga dao petama vjetra jer ga ekipa Provjerenog nije uspjela pronaći u garaži u kojoj je na crno obavljao sporne popravke. U međuvremenu su se javili i drugi oštećeni Brođani.

  – Tuning (op. a. podešavanje/prerada automobila) iziskuje velika ulaganja. Na primjer, promjenu motora. Tako da su automehaničari i majstori u toj muškoj strasti vidjeli veliku priliku za zaradu i odličan trik za “navlakušu”. – izjavio je Tomislav koji se bavi automobilskim softverima.

  Video možete pogledati OVDJE.

  Tko zna koliko je naivnih Brođana koji o automobilskim dijelovima ne znaju ništa, bilo prevareno od strane takvih “stručnjaka”. Čini se kako je ovlašteni servis, iako skuplji, svakako bolji izbor. Kad imamo račun, barem se na sve usluge možemo žaliti, piše sbplus.

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa