• 100_9749

  Drustvo i infrastruktura | Fotogalerija | Istaknuto | Vijesti

  PODRŠKA U BORBI ZA ČIST ZRAK

  Bočica čistog zraka stigla od mališana sa Korčule

  N.M.M.  / 26.08.2017 @ 19:09 - 2.971 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Korčulanska triatlonka, Maja Bonačić  danas je u 15:00 sati okončala put dugačak 480 kilometara koji je u samo tri dana prešla biciklom.

   

   

  – Cijeli ovaj put sam dobro podnijela jer u formi sam i lakše je kada imate plemeniti cilj. Bilo mi je drago biti dio ove priče i što sam prenijela pozitivne poruke. Kada su prosvjedi to se čuje, a meni je ideja bila napraviti afirmativnu priču. U ovoj staklenki je osim zraka i puno ljubavi jer u akciji je sudjelovalo tri stotine djece iz dva vrtića s Korčule koja su napravila radove i staklenku. Bili su jako uzbuđeni da pošalju svoje radove brodskoj djeci, ali i poruka je to i njima samima da mogu sudjelovati u kreiranju društva- rekla je Maja Bonačić koja je nakon tri dana vožnje biciklom prešla 480 kilometara i donijela brodskoj djeci teglicu svježeg morskog zraka koju su im poslali njihovi brižni vršnjaci s Korčule.

  Djeca predškolskog uzrasta Dječjeg vrtića “Anđeli čuvari” i Dječjeg vrtića “Korčula” izradili su staklenku i napunili je čistimzrakom koju je Maja Bonačić, psihologonja i triatlonka iz Udruge “Oblačić” na svečanom dočeku predala vilama iz Udruge “Vilinput”. koje su onda svježi zrak podijeliel okupljenoj djeci u pratnji njihovih roditelja i skrbnika.

  Na ovaj način pokušalo se još jednom skrenuti pozornost na problem onečišćenja zraka s kojim se građani Slavonskog Broda bore posljednjih desetak godina te na djecu koja su osuđena na život s povećanim rizikom od oboljenja uzrokovanih onešiććenjem. Kako je danas bilo na Korzu donosimo u fotogaleriji.

   

  /NMM/

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa